Netvor | Recenze



Netvor | Alex Flinn 


Originální název: Beastly 
Autorka: Alex Flinn 
Série: Kroniky Kendry 
Díl: 1. 
Počet stran: 255 
Vazba: Vázaná 
Nakladatelství: Moba 
Rok vydání: 2013 
Hodnocení na Goodreads: 77% 
Hodnocení na Databázi knih: 3,85



Hlavní hrdina Kyle Kingsbury, syn bohatého hlasatele zpráv, je velmi pohledný, a ví to o sobě. Chodí do soukromé školy, je nominovaný na krále školního plesu, je velmi oblíbený, ale zároveň je také velmi arogantní a rozmazlený. Jenže tento jeho styl života, ve kterém mu záleží jen na vzhledu ostatních, se nelíbí Kendře. Kendra patří mezi tu druhou skupinu, a to skupinu ošklivých, kteří Kyleovi nestojí za pozornost, a pokud na ně promluví, tak to nedopadne dobře. Ten člověk nakonec skončí ponížený. Kendra se vyzná v lidech, a především v kouzlech, a tak se rozhodne Kyleovi udělit lekci, na kterou jen tak nezapomene. Promění ho v netvora, ve zvíře, ne ve vlka nebo medvěda, ale v odpornou stvůru, kterou je uvnitř. Nyní má Kyle dva roky na to, aby si našel někoho, kdo ho bude milovat, i přes to, jak teď vypadá. Pokud neuspěje, zůstane netvorem navždy.

Kyle měl všechno, byl velmi pohledný, oblíbený, ale také neskutečně arogantní a rozmazlený. Kromě toho Kyle nemá moc dobrý vztah se svým otcem. Jelikož ten se stále věnuje práci, a i po jeho proměně to není lepší. Kylea jsem ze začátku neměla ráda, choval se ošklivě a hrubě k druhým a soudil je podle vzhledu, a to se mi na něm nelíbilo. Po jeho proměně jsme očekávala mírné zlepšení v jeho chování, a dočkala jsem se ho, ale až po dlouhé době. Protože si nejprve musel na všechno zvyknout a také chvíli trvalo, než objevil tu pravou, Lindy. Hlavní hrdinka knihy Lindy je taková šedá myška, nevýrazná, není hezká, ale ani ošklivá, takže Kyleovi z minulosti, by na tuto dívku nikdy pohled nepadl. Ale nyní, co je přeměněný, kouká na svět novýma očima, a Lindy ho uchvátila, okouzlila. Hlavní hrdinky Lindy jsem si hned oblíbila, jelikož je mi velmi podobná, je milá, laskavá, miluje knihy a nevzdá se tak lehce.

Na knihu Netvor jsem byla velmi zvědavá a velmi jsem se na ni těšila. Na motivy této knihy vzniklo filmové zpracování, které jsem několikrát viděla, a ještě mě neomrzel. Inspirací autorce k napsání této knihy byla pohádka Kráska a zvíře, která je mou nejoblíbenější. Ze začátku jsem byla mírně zklamaná z hlavního hrdiny a nemohla jsem se kvůli jeho chování do knihy pořádně začíst, ale druhá polovina knihy již byla mnohem lepší, jelikož se na scéně objevila Lindy. Nakonec jsem byla z knihy velmi unesená, a přiznám se, že i přes to, že mám ráda filmové zpracování, kniha je prostě kniha, a získala si mě více, takže se těším na další knihy od této autorky.

Hodnocení:

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

Žádné komentáře:

Okomentovat