Najít Sky | Recenze

Najít Sky | Joss Stirling


Originální název: Finding Sky
Autorka: Joss Stirling
Série: Benedicts
Díl: 1.
Počet stran: 240
Vazba: Vázaná
Nakladatelství: Brána
Rok vydání: 2013
Hodnocení Databázi knih: 78%


Když byla Sky dítě, její rodiče ji opustili, zanechali ji zmatenou a opuštěnou, s velkými psychickými problémy. Od té doby, cestuje Sky od rodiny do rodiny, až do chvíle, kdy se do ní zamilují dva umělci, Sally a Simon, a adoptují si ji. Nyní je patnáctiletá Sky se svým dětstvím více méně vypořádaná, ale teď stojí před novou zkouškou svého života. Sally a Simon dostali mimořádnou pracovní nabídku, jejíž podmínkou je přestěhování se z Anglie do Ameriky. Sky není nadšená, ale souhlasí. V Americe se necítí sama sebou. Vždyť tu také nikoho nezná. O to horší to je, když nastupuje do školy a seznamuje se nepřátelským Zedem Benedictem, který na ni pohlíží jako na méněcennou. Ale ukáže se, že ty dva toho mají více společného, než si prvně mysleli. Skyin život se má brzo změnit, až zjistí pravdu. Otázkou je, bude ji schopna unést?

Nalézt svou spřízněnou duši nebylo nikdy nebezpečnější...

Hlavní hrdinkou je patnáctiletá Sky. Sky to neměla jednoduché. Když jí bylo šest, její rodiče ji nechali na pospas svému osudu. Naštěstí ji nalezli dobří lidé. Od té doby, putovala od jedné pěstounské rodiny do druhé, a nikdy v nich nepobyla dlouho. Pak se jí ujali Sally a Simon, a ona poznala, co je to láska rodiče k dítěti. Sky sice neměla lehký život, zpočátku, ale přeci jen se svého šťastného až navěky dočkala, tedy alespoň trochu. Bohužel, si mne ale Sky zezačátku vůbec nezískala. Přišla mi naivní a hloupá, nedokázala jsem se do ni vžít. Bála jsem se, že to s ní půjde takto až do konce, ale pak poznala kluka. Klišé jako trám. Holka potká kluka a změní se, ale taky mě to vůbec nevadilo. Klučičím hrdinou tohoto příběhu, a zároveň mým zachráncem, je rebel Zede Benedict. Tajemný, záhadný a ještě rebel, co víc si přát! Bohužel, mu tato image bad boye dlouho nevydržela. Aneb za jak dlouho podlehnete holce. I když je to kluk, a tím, že tak rychle si nechal Sky poplést hlavu, mě zklamal a naštval, ale přiznávám, že jsem si ho velmi oblíbila, nakonec, a dokonce i celou jeho rodinou, která je opravdu velká.

Na knihu Najít Sky jsem se nechala zlákat krásnou obálkou. Nic jsem od ní neočekávala, už párkrát jsem zažila, že za hezkou obálkou se skrývá slabý příběh, takže jsem se chtěla nechat překvapit, a nepřečetla jsem si anotaci knihy. Do čtení jsem se tedy pouštěla s nadšením z obálky, ale také z toho, co mě čeká. První kapitola vypadala úžasně, ale bohužel, s dalšími stránkami mé nadšení opadalo. Sice jsem od knihy neočekávala žádné zázraky, ale jako oddechový příběh plný romantiky to také nebylo špatné. První polovina knihy se mi četla hůře než ta druhá. Byla plná klišé typu - kluk potká holku a zamilují se do sebe. O to více mne překvapila druhá polovina, která byla akčnější, napínavější, plná střílení a tajemství. Tato část knihy mne naprosto dostala a já knihu dočetla v rychlosti světla. Maličko mi ze začátku hlavní hrdinové byli protivní, ale v druhé polovině jsem do nich totálně zbláznila. Škoda jen, že jsem si knihu nemohla přečíst, když jsem byla mladší. Rozhodně by si mne knihy získala více než nyní, protože tuto kniha bych doporučila spíše mladším čtenářům. Ale nemůžu nepřiznat, že autorka vytvořila úžasný a originální příběh, ze kterého jsem byla zpočátku zmatená, ale u konce z něho byla úplně paf. Na závěr bych dodala, že si nedokáži představit, co se bude odehrávat  v dalších dílech, protože konec byl celkem uzavřený. Za mě hezké tři hvězdičky. Kniha není špatná, a tři hvězdičky už tuplem ne, ale již jsem četla lepší.

Hodnocení:

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji internetovému knihkupectví Dobré knihy.cz

Knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Také jsem byla spíše zklamaná. To množství klišé mi vůbec nesedlo a můj dojem ze čtení byl ještě o něco méně pozitivní než tvůj. Obálku má ale kniha krásnou a hodnocení ostatních čtenářů napovídá, že své publikum si určitě najde :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, obálka knihy je úžasná, za to ten příběh za ní už tolik ne, ale být mladší, určitě by se mi tato kniha líbila...:)

      Vymazat