Knižní přírůstky | Duben, Květen & Červen 2018


Ahojky knihomolové! ☺️

Po třech měsících vám přináším další várku nových knih! A rozhodně jich není málo.

Ačkoli jsem se snažila umírnit se v nakupování knih, a raději číst knihy z knihovny, nevyšlo to. Naštěstí většinu z knih jsem ulovila opravdu za levno či spoluprací s Humbookem.

Za ty tři měsíce se mi také povedlo jet na můj první Svět knihy! A prošla jsem prvním ročníkem vysoké školy! Jééj. ♥

V té době bohužel nebylo tolik času na čtení, ale teď, když začaly prázdniny, hodlám využít všechen čas a přečíst všechno, co půjde!

A jak plánuje trávit prázdniny vy?



Duben začal knihou Harry Potter a relikvie smrti. Všechny díly Harryho mi došly v pořádku, až na ten sedmý díl, který jsem Albatrosu musela odeslat zpět. Naštěstí po druhé už kniha došla neponičená!
Předobjednávku jsem si udělala také na Renegáty. Ty jsem bohužel ještě nečetla, ale strašně se na ně těším! 
Od Humbooku mi v dubnu dorazily dva balíčky - jeden za prvního zahraničního autora, a druhý obsahoval reading copy knihy Wonder Woman: Válkonoška
Já jsem již četla Sníh nebo popel, takže vám mohu povědět, že tento první díl nebyl špatný, ale bohužel ani skvělý. Za mě průměr. Kdežto Led nebo oheň, tak ten je tedy hodnocen dosti bídně. Já jsem ho ještě nečetla, ale hodně se na něj těším, právě kvůli tomu hodnocení! 
A co se týká WW, tak tu mám již přečtenou, a byl to horor. Tohle prostě nemohla napsat Leigh Bardugo! Jelikož bych chtěla napsat recenzi tak více až v ní.
Od Knihcentra mi na recenzi dorazila kniha Zrádné srdce. Kvůli škole jsem se ke knize ještě nedostala, ale jednička byla skvělá, takže se po této fantasy sérii určitě mrkněte.
Při výletě s mamkou jsem samozřejmě neodolala pokušení naběhnout do knihkupectví. A neodešla jsem s prázdnou. Jelikož to bylo chvíli po dočtení Probuzení Simona Spiera, musela jsem si pořídit Podělaným navrch!
Někdy v polovině měsíce, jsem si v Praze v Luxoru koupila Krutou krásu, kterou jsem si chtěla přečíst už snad věčnost! Vím, že je tato kniha dosti odsuzovaná skoro každým, ale mě se opravdu hodně líbila. Více bych se rozepsala v recenzi, kterou snad jednou dopíšu. V Luxoru také do nedávna byla sekce knižní outlet, a právě tam jsem asi za 80,- pořídila Chvíli před koncem. Neee, vůbec nemám knihu i v angličtině, vůbec. 
Možná si na to vzpomínáte, ale v polovině dubna Albatros Media spustila výprodeje na různé knih, a mezi nimi jsem našla první tři díly Ever After High! Po této sérii toužím už takovou dobu! Jsem strašně ráda, že jsem vydržela a sehnala ji za takovou cenu!
A málem bych zapomněla na pokračování The 100, Day 21. I když mám první díl i druhý díl v češtině, za tu cenu jsem tu knihu v LK nemohla nechat! A vůbec, sérii bohužel CooBoo u nás nedovydá, takže začínám kompletovat sérii v angličtině.







V květnu byl Svět knihy, a i když jsem si tam chtěla pořídit úplně všechno, odolala jsem, a odešla jen se čtyřmi knihami.
Stín noci a Kniha života jsou pokračování knihy, jež bude letos mít premiéru jako seriál. A trailer vypadá opravdu dokonale, takže za 30,-  každá, neberte to!
Dále Ready Player One. Viděla jsem film, vlastně už dvakrát, a zamilovala jsem se. Takže jsem se pro knihu vrátila a jsem za to nesmírně ráda! A teď už jen potřebuji svíčky od Abyss, a funko, a prostě všechno! ♥
Ale mým hlavním cílem bylo pořídit si tam Artemis, novinku od autora Marťana. Filmové zpracování jsem viděla několikrát, bohužel knihu jsem ještě nečetla, ale napsal to Andy Weir, takže nutnost!
U Albatrosu jsem si udělala objednávku na Prohnilé město a Dvůr křídel a zmaru. Ano, i přesto že jsem ještě Šest vran ani pokračování Dvoru nečetla. Ale obě dvě chci vlastnit a chci si je přečíst, a za tu cenu! Ne, nemohla jsem tam ty chudinky knihy nechat.
Od Humbooku mi květnu dorazil balíček za druhého zahraničního autora, a tou je Claudia Gray, a její kniha Tisíc kousků tebe. Už opravdu dlouho se na tuto knihu chystám, ale teď to snad vyjde, když autorka přijede v říjnu!
Od jedné slečny na Facebooku jsem asi za 150,- ulovila Hru o trůny. Nemám nejmenší ponětí, jestli to někdy přečtu, ale tohle nové vydání od Arga má tak epický obálky! 
Hned na začátku měsíce jsem si v knihkupectví vyzvedla objednanou Smrtku. Na tu mne velmi nalákaly holky, Kája a Míša, kterým se kniha nesmírně líbila. Tak jsem zvědavá, co na ni řeknu já.
V Levných knihách jsem ulovila pokračování Alenky v říši divů, Za zrcadlem. A jestli si vzpomínáte v březnu jsem si pořídila první díl, přesně v tomto vydání, takže mi k sobě sedí!
Jsem opravdu velký fanoušek hororu To od Stephena Kinga, tedy hlavně filmu. Ale na stejnojmennou knižní předlohu jsem opravdu strašně zvědavá! Jen tedy nevím, jestli je dobrý nápad, číst ji v angličtině. 
A poslední dvě knihy - Pán prstenů: Společenstvo prstenu a Bajky barda Beedleho v angličtině - jsem získala od kolegyň z práce jako dárek k narozeninám. Hlavně z prvního dílu Pána prstenů mám šílenou radost! Přesně toto vydání bych si sama pořídila!







Na to, že jsme v červnu dostali výplatu až někdy před koncem měsíce, jsem nestrádala.
Začalo to knihami Černooká a Muffin a čaj. Mě se líbila obálka Černooké, mé mamce zase Muffin a čaj, takže tímto způsobem se objevily obě knihy v mém košíku!
Pak přišel den bazárku Marille, sraz s Barčou a ambasadorská merenda!
S Barčou jsem byla v Luxoru, kde jsem si pořídila Catherine, což je kniha postavená na moderní verzi Cathy z Větrné hůrky, Copatou mámu a podepsanou knihu V pasti lží! ÁÁÁÁáá. ♥
Dále jsme pokračovali na bazárek, odkud jsem odešla se třemi knihami - Dcerou, Korunou a Osudným polibkem. Dcera a Koruna mi chyběly do kompletní Selekce, a Osudný polibek jsem tam za těch 150,- nemohla nechat!
Na merendě, každá z nás, objevila v tašce reading copy pokračování Tisíce kousků tebe, Deset tisíc nebí nad tebou. A jelikož jsem dostala malý tubus od společnosti Mix.it, našla jsem místo jedné knihy od Albatrosu, v tašce dvě - Nikdyuš a Věž úsvitu!
Díky Humbooku jsem získala ještě čtyři knihy. Jelikož na festivalu v říjnu bude autorka Naslouchače a Fajy, a Host nabízel knihy na recenzi, tak jsem neodmítla. A teď mi držte palce, abych je stihla přečíst! 
Na recenzi mi ještě dorazila kniha Ztracené hvězdy, což je kniha SW universa, a napsala do Claudia Gray a já to zbožňuju a miluju! A vy to rozhodně potřebujete!
A skoro na konci měsíce si ke mě našel cestu ještě cestopis od mladičké Dominiky, která také bude letos na Humbooku. Nevím, jestli to budu číst, ale musím uznat, že to má naprosto dokonalou obálku!
Díky Databázi knih jsem našla Čas Čarodějnic za úplně boží cenu! Teď, když mám kompletní sérii se mohu do ni rovnou pustit. Ehm, uvidíme.
Poslední den školy jsem měla sraz s Olivkou, která mě vzala do těch levných knih pouze v angličtině. Tam jsem si pořídila kodex Lovců stínu, a v LK u školy jsem zase ulovila první díl série o Magnusovi Chaseovi, A Sword of Summer.
A to nejlepší na konec, od mamky jsem dostala k narozeninám Tvář vody, kde jsem tedy ještě neviděla film, ale na obojí jsem opravdu zvědavá. A přes kolegyni z práce, jsem si sehnala Bez šance. Tak a doufám, že ten druhý díl tedy vyjde!


46 nových za tři měsíce...
Ajaj, asi bych se měla začít léčit!

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

4 komentáře:

  1. tak to jsou paradni prirustky :-D a nekdy je lepsi to ani nepocitat, ale jsou krasny, tak si je uzij :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Nemůžu se dočkat až se do všech pustím! :D ♥

      Vymazat
  2. Renegáty hodně doporučuji:) Led nebo oheň se mi taky moc líbil, ale druhý díl už byl slabší :/ Tak snad to třetí nakonec vylepší. Uvidíme.

    Jinak musím říct, že některé knihy ti i závidím :D já si teď nepořizovala skoro žádné kvůli státnicím, ale jak už je konec tak mám velké "roupy" :D a chtěla bych toho nakoupit opravdu hodně. Jen ještě musím počkat až si najdu práci a myslím, že moje první výplata z části padne na knížky, které už hodně dlouho chci :D :)
    Až se ke všem těm knihám dostaneš, tak doufám, že se ti bude líbit ^^
    Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já se těším na oboje, jak na Renegáty, tak na Led nebo oheň! :D Vím, že Renegáti budou pecka, ale na Led a oheň se těším jenom proto, abych to pak mohla hejtit. :D Jednička byla špatná, a dvojka, no podle hodnocení většiny, bude ještě horší!
      Jelikož mám práci, tak si to mohu dovolit, nakupovat takhle ve velkém, ale nebýt ji, nemám nic. :D Minulý měsíc už to s ní bylo pěkně nahnuté, ale zatím to vypadá, že vydržíme! Takže z toho musím vytěžit co nejvíce, jak co se týká školy, tak i knih. :D
      Děkuji, a přeji ti hodně štěstí s tvými "roupy"! :D Doufám, že jim odoláš, a nezblázníš se jako já v posledních třech měsících. :D

      Vymazat