HumbookFest 2018 | Druhý zahraniční host!


Ahoj všichni! 😊

Taky se tak těšíte na Humbook? Já strašně moc, protože nedávno jsme se dozvěděli druhého zahraničního hosta, a je jím autorka Claudia Gray. ÁÁÁáá. ♥


Než se ale pustíte do celého článku, menší rekapitulace.

Humbook je knižní festival, letos ho čeká již třetí ročník, a přijede na něj Sara Raasch, autorka Sněhu a popelu, a přidá se k ní i Claudia Gray.
A kdy se festival koná? Poznamenejte si, kam jen to jde, datum 6. října 2018, a místo Kongresové centrum v Praze.

Tam se všichni uvidíme, a nejen já, ale i autorky, se už na nás všechny nemohou dočkat! ♥






Claudia Gray je americká autorka, která píše pod pseudonymem. Její pravé jméno je Amy Vincet. Své knihy se rozhodla psát pod pseudonymem ne z důvodu, že by snad chtěla něco tajit, ale právě naopak, představa nového jména ji přišla vtipná.
Claudia žije ve sto let starém, fialově zbarveném, domě v New Orleans. Dříve pracovala jako právnička, novinářka, dýdžejka či servírka, ale nyní se naplno věnuje psaní knih.
Odjakživa Claudii fascinovaly staré budovy, klasické filmy, vintage styl a historie, což se vše projevuje také v jejích knihách. Její knihy se zařazují do young adult žánru s nádechem paranormální romance.
V České republice, v roce 2010,  vyšla její pětidílná upíří série Evernight, která již bohužel není nikde k dostání. V roce 2017, u nakladatelství CooBoo, vyšla kniha Tisíc kousků tebe. Pokračování, Deset tisíc nebí nad tebou, se dočkáme již v létě. A v neposlední řadě, pro fanoušky Star Wars, jako třeba pro mě, u nakladatelství Egmont, v roce 2015, vyšla kniha Ztracené hvězdy.






O čem vlastně kniha Tisíc kousků tebe je?

Rodiče Marguerite Caineové jsou geniální vědci, jejichž převratný vynález zvaný Ohnivák umožňuje cestování do různých dimenzí. Ale potom je Margueritin otec zavražděn a jeho vrah – hezký a tajemný Paul, asistent obou rodičů – stačí před zákonem uniknout do jiné dimenze. Marguerite nepřipustí, aby zůstal bez trestu, takže se ho vydá pronásledovat. Dívka se zde pokaždé vtělí do alternativní verze sebe sama, ale setkává se také s alternativními verzemi lidí, které zná – včetně Paula, jehož život se s tím jejím čím dál více proplétá. Marguerite brzy začne pochybovat nejen o Paulově vině, ale i o vlastních citech k němu. A vzápětí odhaluje, že pravda o smrti jejího otce je mnohem hrozivější, než předpokládala. - Databáze knih


Knihu Tisíc kousků tebe mám svém seznamu "co bych si ráda přečetla", již pěkně dlouho. Ještě předtím, než se nakladatelství CooBoo rozhodlo knihu vydat u nás. Práte se na hlavní důvod proč bych si chtěla tuto knížku přečíst? Tak prvním je určitě obálka, ta mne zaujala okamžitě na první pohled. Následně autorka, o Claudii Gray jsem slyšela ve spojení s její první sérií, která je nyní nedostupná.
Co se týká příběhu Tisíce kousků tebe, tak se na něj velmi těším! Ano, stále jsem knihu ještě nečetla, ale o prázdninách bych to ráda napravila. Anotaci jsem si četla teprve až nyní, ale okamžitě jsem se zamilovala do tématu paralelních světů. Sice je toto téma ohrané a složité, ale co jsem tak četla, tak převládají pozitivní názory. A mimochodem, jakožto jedna z ambasadorek, jsem na merendě obdržela reading copy pokračování, které má oficiálně vyjít až na konci léta! Takže to je pěkně velká motivace se do knih pustit co nejdříve.
A ještě se vrátím k obálce, na niž jsem četla skvělý článek. Ten sleduje návrháře a designéry, jak dospěli ke konečné podobě. Hned zprvu Claudia měla podmínku, a to aby na obálce byl viděn ten přechod dimenzí, kam hlavní hrdinka cestuje. A jelikož hlavní hrdinka je malířka, přiklonila se designérka k umění. Za mě, nemám slov. Líbí se mi všechny koncepty, možná i ten první koncept více, než konečná verze obálky, ale i přesto si myslím, že ta verze, co kniha má byla nejlepší volba.


Akademie Evernight
Bianca chce utéct z domova. Rodiče ji odvezli z městečka, kde žila celý dosavadní život, a zapsali ji na akademii Evernight, strašidelnou internátní školu, kam chodí studenti, kteří jsou až příliš dokonalí: krásní, bohatí a bezohlední. Bianca ví, že mezi ně nezapadne. Potom pozná Lucase. Je jiný než ostatní, neuznává snobská školní pravidla a dokáže se svým bezohledným spolužákům postavit. Přestože Lucas Biancu varuje sám před sebou, vzniká mezi nimi pouto, kterému ani jeden z nich nedokáže vzdorovat. Bianka by dala v sázku vše, jen aby mohla být s Lucasem, ale temná tajemství jsou nevyhnutelně předurčena k tomu, aby je od sebe odtrhla… a otřásla vším, v co Bianca až dosud věřila. - Databáze knih

Star Wars: Ztracené hvězdy
Thane Kyrell a Ciena Ree se znají už od dětství a sdílejí spolu lásku k létání. Přijetí na imperiální akademii je pro ně jako splněný sen. Jenže pak do jejich životů brutálně vstoupí galaktická občanská válka. Vláda Galaktického impéria dosáhla až na planetu Vnějšího okraje Jelucan, kde žijí aristokrat Thane Kyrell a venkovanka Ciena Ree. Oba dva spojuje láska k létání a zapsat se na imperiální akademii je pro ně splněným snem. Jenže Thaneovi ten sen pořádně zhořkne, když se stane očitým svědkem odporné taktiky, s jejíž pomocí Impérium vládne galaxii železnou pěstí a udržuje její světy v poslušnosti. Zklamaný a zatrpklý Thane se připojí ke skomírajícímu povstání a postaví Cienu před neřešitelné dilema: má zůstat věrná Impériu, nebo své lásce k muži, kterého zná už od dětství? Thane a Ciena nyní stojí na opačných stranách barikády. Podaří se jim najít způsob, jak být spolu, nebo je povinnost navždy rozdělí? - Egmont

Kromě trilogie Ohnivák, dostala autorka v roce 2014 možnost, napsat knihu zasazenou do Star Wars universa. Rok na to, vyšla kniha Ztracené hvězdy v originále, a také u nás.

Star Wars mi rozhodně není neznámé. Přivedl mě k nim můj mladší bratr, který je obrovským fanouškem té nové trilogie - epizody I. - III. Já naopak v té době Star Wars filmy tolik neprožívala jako on, ale společně jsme žili na počítačových lego hrách. 
Jak minuly roky, šlo SW do pozadí, ale došlo na nové filmy od Disney. Okamžitě jsem se zbláznila do Rey a Kylo Rena. Opravdu! Od té doby jsem začala SW věnovat více pozornosti, a to nejen filmům, ale také knihám, a právě takto jsem narazila na Ztracené hvězdy, a bože! Nelituji toho, že jsem tuto knihu četla! Spíše naopak. Ztracené hvězdy jsou jedna z nejlepších knih o Star Wars. Jelikož na knihu v nejbližší době chystám samostatnou recenzi, tak povím jedno, tohle prostě chcete.

A jelikož Claudia neohromila jen české fanoušky SW svoji knihou, ale také zahraniční, od té doby ji vyšly ještě dvě knihy, a to o princezně Leie, Leia, princess of Alderaan a Bloodline.
Na obě dvě knihy se chystám, doufám, že je stihnu přečíst do října,a doufám, že budou stejně skvělé jako Ztracené hvězdy! A rozhodně chci a potřebuji autorčin podpis!

Četli jste něco od Claudii Gray? A co říkáte na Star Wars knížky? 😊

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

Žádné komentáře:

Okomentovat