HumbookFest 2018 | HumbookStart, co to je?


Ahojky knihomolové! 🙋

Jak moc se těšíte na Humbook? Já úplně nejvíc. Bohužel jste asi zaznamenali, že autorka Leigh Bardugo zrušila své evropské turné, což pro nás znamená, že nedorazí.

Je to velká škoda, opravdu moc jsem se na ni těšila, ale zdraví je přednější! A my si to užijeme i tak. 😍

Před pár dny jsme odhalily jméno dalšího autora, který nám představí na Humbooku svoji knihu! A hvězdy se při ostrém výběru ambasadorek přiklonily k nové autorce, Petře Machové, které její kniha Dračí město vyjde zanedlouho u Hostu!

Musím říct, že mám neskutečnou radost, a velmi se těším na autorku i na její knihu, která se brzy objeví na pultech knihkupectví! 💗

Plánujete dorazit na Humbook? 






Právě pod projektem zvaný HumbookStart zapromuje Humbook a ambasadorky, autorku i její knihu. Pokud jste byli již na předchozím ročníku, mohli jste se s projektem setkat v akci, kdy dopomohl Martinu Bečanovi dosáhnout velkého ohlasu v případě jeho knihy Kaziměsti! Kdo nebyl, tak tento projekt pomáhá začínajícím českým autorům dostat do povědomí jejich knihu. Při tom všem vydávání knih od zahraničních autorů, bychom neměli zapomínat na naše autory a letos jsme my, ambasadorky, měly tu možnost vybrat, koho zapromujeme, a zvítězila kniha Dračí město od Petry Stehlíkové!






Petra Machová je česká autorka, která má na svém kontě spoustu povídek
Svou první povídku publikovala v roce 2014, jež vyšla ve slovenské antologii ''Posledná Pozemšťanka''. Rok na to publikovala povídku ''Strážci hvězd'' ve sborníku Rozmarná fantastika, za niž byla nominována na cenu Akademie sci-fi, fantasy a hororu.
Jejím knižním debutem je Dračí město, které vyjde v průběhu srpna 2018. Celkově na této knize pracovala Petra přes deset let.
Autorka žije v Brně, kde se odehrává také příběh knihy, s rozdílem pouhých pár století. Jejími vzory v průběhu dospívání a napříč cestou spisovatelky jsou Stephen King, Christopher Paollini či J. R. R. Tolkien.
Její kniha Dračí město se zařazuje do young adult fantasy žánru.





O čem vlastně kniha Dračí město je?

Lidé zkoumají hluboký vesmír a přitom netuší, kdo s nimi sdílí planetu Zemi. Ještěři, potomci Věčného ohně, vědí, jak splynout s davem. Jejich společnost však na prahu nového tisíciletí skomírá. Mezi jednotlivými rasami doutnají staré sváry — jedni se přizpůsobili lidem za cenu ztráty vlastní identity, jiní se skryli hluboko pod zemí, neteční k problémům povrchu. Ještěři, z jedné strany sevření lidmi a z druhé strany agresivními bestiemi, mají opravdu namále. Stačila by jediná jiskra a celý jejich známý svět se zhroutí… pak se ovšem nelze divit, že někteří vezmou věci do vlastních rukou. Lidská dívka Jana byla proti vlastní vůli proměněna v ještěra. Nabyté schopnosti ji ale vyděsí natolik, že uteče do lesa, kde narazí na chrám Temného draka. Neví však, že jí hrozí velké nebezpečí. A to, jakým způsobem mu bude čelit, může ovlivnit dokonce i celou ještěří civilizaci. - nakladatelství Host


Jméno autorky - Petra Machová - mi není neznámé. Bohužel jsem od ní nečetla ještě žádnou její povídku, ale byla jsem v myšlenkách s ní, když tvořila Dračí město a rozesílala ho do nakladatelství.
A jednou to v málem vyšlo! V roce 2016 měla být kniha vydána pod nakladatelství Epocha. Bohužel, z neznámého důvodu z vydání sešlo. Tak strašně jsem v té době byla zklamaná, jelikož jsem se na knihu velmi těšila, ale nedopadlo to. Není to totiž žádné peříčko vydat knihu u nás v Česku, či na Slovensku! Ale naši autoři to nevzdávají a zkoušejí to znova a znova.

Její přání o vydání knihy bylo vyslyšeno nakladatelstvím Host, které kromě zahraniční literatury, často podporuje české autory - Pavel Bareš (Projekt Kronos) či Petra Stehlíhová (Naslouchač, Faja). Dračí město se tentokrát opravdu dočkáme na pultech knihkupectví a to snad už každým dnem! A vy byste si knihu rozhodně neměli nechat ujít!

Proč? Protože letos jsme my, ambasadorky, měly tu možnost posoudit dva rukopisy, a na základě nich rozhodnout, která kniha je lepší, a kterou povzneseme až do nebe. A na těsno Dračí město porazilo svého konkurenta a my všichni budeme moci v říjnu poznat autorku!

Co se týká příběhu knihy, tak autorka vstupuje na trh s něčím dosud nevídaným a originálním - s ještěry. Prosím vás, viděli jste někdy, někde, knihu, kde hlavní hrdinové nejsou elfové, králové, víly, ale ještěři? Já nikdy! Další zajímavostí týkající se knihy je ponechání českých jmen hrdinů - Jana. Rozhodně je to neotřelé, většina autorů sází na jistotu, tedy na angličtinu, kterou v dnešní době ovládá každý, ale Petra není jako oni. Jde do toho naplno a nebojí se češtiny a českých jmen. A v neposlední řadě, místo, kde se kniha odehrává není nikde jinde, než na Zemi v Brně! No nezní to naprosto skvěle? Velmi se na knihu i autorku těším, a snad se ke mě kniha najde cestu co nejdřív!

Tak co myslíte, pustíte se do knihy o ještěrech z pera české autorky Petry Machové? 😊

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

Žádné komentáře:

Okomentovat