Agentura Jasno | Seriálová recenze


Všechno to začalo již v dětství. Shawn a Gus byli, a dodnes jsou, nejlepšími přáteli. Často si spolu hráli na různé postavy - policisty, kouzelníky, upíry a mnoho dalšího, až jednoho dne, o několik let později, přišel Shawn za Gusem, že si založí jasnovidnou detektivní agenturu, Agenturu Jasno. Ptáte se, jak by to mohlo fungovat? Naprosto jednoduše! Již od narození byl Shawn vystavován svým otcem různým zkouškám - zavři oči, a řekni mi, kolik je v místnosti klobouků, a tak podobně - a od té doby, Shawn svoji dokonalou pozorovací schopnost zdokonalil natolik, že lidé si myslí, že jasnovidec. Takže, proč toho nevyužít, a nepomáhat řešit případy? S Gusem tedy zakládá detektivní agenturu a s pomocí santabarbarské policie řeší ty nejzapeklitější případy, které se jim objeví na stole. Seznámí se Jules a Carltonem, policejními detektivy, a spolu tvoří skvělý tým. Po osm let, společně vyšetří nespočet případů, a dostanou do vězení spoustu lumpů, ale život není jen o řešení případů. V poslední sérii totiž Shawn stojí před největším krokem svého života, budoucností.

Hlavními hrdiny seriálu jsou Shawn a Gus. Shaw je velmi speciální člověk. Se svou pozorovací schopností a dokonalou pamětí dokáže vyřešit od blbostí až po ty zapeklité případy, na které je i santabarbaské policejní oddělení krátké. Shawn je naprosto úžasná hlavní postava, nikdy vás nepřestane bavit, rozesmávat. Jeho charakter je prostý, dělat ze sebe toho největšího blázna, co kdy svět pohledat. Ale on není blázen, nebo možná, hlavně je jasnovidec a skvělý bavič, kterého si prostě nemůžete neoblíbit. Jeho nejlepším přítelem a parťákem při řešení záhad, je Burton Guster, zkráceně Gus. Již od dětství byl Gus Shawnův nejlepší kamarád, ale vždy tak trochu v jeho stínu. Nikdy si nenašel přítelkyni na dlouhodobý vztah nebo jiné přátele. Ve farmaceutické práci, což je jednoduše prodávání léků, která je jeho hlavním výdělkem pracuje už pěkně dlouho, ale že by tam někdo znal, ani za nic. Je pro ně duch. Ale kdyby jen Shawn sám vyšetřoval, tak to si nedokážu představit, protože on potřebuje vedle sebe někoho jako je Gus. Další postavy, které rozhodně stojí za zmínku jsou Shawnův táta, Henry, policejní detektivové Jules a Carlton, a nebo šéfka policejního oddělení, Karen. Jules a Carlton jsou nezbytnými parťáky Shawna a Guse při řešení případů. Již od prvního momentu, co Shawn Jules spatřil bylo jasné, že je zamilovaný. Láska na první pohled. Ale že by Jules o něho stála, ani nápad. Carlton je nebezpečný chlapík, drsňák, ale na první pohled byste to do něho netipli. Podle mě jsou hlavní postavy skvělé a i vedlejší stojí za to. V seriálu se objevilo spoustu herců, kteří nyní jsou známí. Pozná je sami poznáte, pokud se na seriál sami podíváte.

Seriál Agentura Jasno jsem objevila před lety díky svému bratrovi. To on se na něho začal dívat první a mě na něj velmi nalákal. Asi před dvěma lety jsem shlédla pět sérií z osmi. Tyto série byli přeložené do češtiny takže ty jsem samozřejmě shlédla jako první. Moc si z nich už nepamatují, přeci jen je to pár let zpátky, ale hlavní linii, kromě řešení případů ano. Přátelství Guse a Shawn a Shanowo snažení okouzlit Jules. Asi před měsícem jsem narazila - opět díky svému bratrovi - na šestou, sedmou a osmou sérii. Nemohla jsem je nikde za boha najít, ani třeba ke stažení, prostě nikde! A pak přijde brácha s tím, že je našel online. Za pár dní jsem ji měla za sebou. Seriál mě i po dvouroční pauze chytl a já si ho velmi užila. 

Když budu hodnotit seriál celkově, tak bych mu okamžitě dala pět hvězdiček, ale já jsem se rozhodla soustředit se hlavně na ty poslední série, které jsem nedávno dokoukala - přeci jen, jak říkám, z těch prvních pěti sérií si moc nepamatuji - takže by si seriál zasloužil hezké čtyři hvězdičky. Některé díly sice nebyly špatné, ale neoslovily mě tolik jako třeba první díl osmé sérii. Celkově ale seriál rozhodně nestojí jen za zmínku, ale také za shlédnutí. Ode mne si nakonec odnáší hezké čtyři hvězdičky a má doporučení. 


Hodnocení:

Originální název: Psych
Režie: Stephen Surjik, Eric Laneuville, John Landis, Matt Shakman, Arlene Sanford, John T. Kretchmer a další.
Žánr: Komedie / Krimi / Mysteriózní
Délka jednoho dílu: 45 minut
Hrají: James Roday, Dulé Hill, Corbin Bernsen, Maggie Lawson, Sage Brocklebank, Timothy Omundson, Steve Bacic, Robin Mossley, Kirsten Nelson, Rachael Leigh Cook, Michael Eklund, Franka Potente, Pascale Hutton, Keith Dallas, Ken Kirzinger, Leela Savasta a další.
O seriálu: Hlavní hrdina seriálu Shawn Spencer je člověk s neobyčejnou pozorovací schopností, bystrým úsudkem a neuvěřitelnou pamětí. Tento jeho talent v něm po celé dětství podporoval a rozvíjel jeho otec Henry Spencer, který od něj očekával, že si zvolí povolání policisty jako on. Tím se však Shawn nestal, po škole vystřídal několik desítek zaměstnání, ale u žádného z nich nevydržel dost dlouho. Vše se změní, když jednou poněkolikáté pouze na základě televizní reportáže odhalí a oznámí pachatele loupeže a stane se tak v tomto případě hlavním podezřelým. Díky svému nenahraditelnému talentu a neuvěřitelné dávce štěstí se mu však podaří přesvědčit některé policisty, že je sensibil. To však má dokázat pomocí při vyšetřování případu. Na pomoc si téměř proti jeho vůli pozve svého kamaráda Guse, se kterým po nečekaně rychlém úspěšném vyřešení případu zakládají detektivní agenturu... (ČSFD)

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Tento seriál som chcela už dávnejšie začať pozerať, ale stále nebol čas, no už viem, že začnem ! :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost!..:D Snad se ti bude líbit tak jako mě...:)

      Vymazat