Rudá jako rubín | Recenze


Rudá jako rubín | Kerstin Gier


Originální název: Rubinrot
Autorka: Kerstin Gier
Série: Drahokamy
Díl: 1.
Počet stran: 336
Vazba: Paperback - 2. vydání (Vázaná - 1. vydání)
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2015 (2012 - 1. vydání)
Hodnocení na Databázi knih: 91%

Šestnáctiletá Gwendolyn žije v rodině, která má jedno velké tajemství. Před dávnými lety byla rodila Montrose a de Villierse obdarována významným genem, genem, jež je nutný pro cestování časem. V rodině Montrose je gen děděn v ženské linii a právě nyní rodina netrpělivě upírá zraky na Gweninu sestřenici Charlotte, když už konečně skočí v čase. Jenže k překvapení celé rodiny se ukazuje, že Charlotte není tou, za kterou jí považovali, je jí Gwendolyn. To se rozhodně nelíbí Charlottině matce, Gwendolyně tetě, a strážci lóže z toho také neskáčou nadšením. Po šestnáct let cvičili nesprávnou dívku! Lóže je tajné místo zasvěcené všem cestovatelům. Strážci lóže jsou již staletí pomocní cestovatelů. Zasvěcují je do jejich misí, když skáčou do minulosti. Přístroj, který právě zabraňuje nekontrolovatelnému cestování čase se jmenuje chronograf. Ještě nedávno měli strážci dva, ale jeden mi ukraden, a nyní jsou opět na začátku. A právě do tohoto světa se nyní dostala Gwendolyn, je Rubín, a aby zabránila nekontrolovatelnému cestování časem, musí zastoupit Charlottino místo. Už tak to není jednoduché, ale ještě ke všemu se jí přidává naprosto pohledný, ale arogantní přítel Charlotte, Gideon de Villierse, dědic genu z mužské linie, který jí jednoduše opovrhuje.

Gwendolyn je obyčejná dívka, nebo si to alespoň do nedávna o sobě myslela, než skočila v čase a ocitla se v Londýně skoro o sto let zpět. Nestačí, že ji rodina považuje za cizince, černou ovci, teď jí musí být doopravdy. Gwen je opravdu milá holka, o tento osud si nežádala, ale už se jí ho teď dostalo, dělá vše pro to, aby ho měla pod kontrolou. Gwen zpočátku nic o časocestovacím genu neví, takže ji velmi pomáhá její nejlepší kamarádka, Leslie. Leslie je velmi prdlá dívka, co má v oblibě duchy, které Gwen vídá, ale také Gwen samotnou, samozřejmě. Když se Gwen dozvídá, že má ten vzácný gen, není z toho nadšená, ale Leslie je ji oporou. Za zmínku dále také stojí Gideon. Z počátku mi přišel nepříjemný, ale díky Gwen prošel pěknou změnou. Postupně jsem se do Gideona zakoukala stejně jako hlavní hrdinka, a nedám na něj dopustit.


Opál a Jantar tvoří první pár,
Achát pěje v B coby vlčí avatar,
duet - Solutio! - s Akvamarínem.
Mocně následují smaragd s Citrínem,
dvojčata Karneolu ve znamení štíra,
a Nefrit, číslo osm, distingeo uzavírá.
V E - dur: černý Turmalín,
Safír v F, jak světlý se zdá.
A vtom Diamant troufalý
jako jedenáct a sedm, pozná lva.
Projectio! Čas je řeka,
s Rubínem začátek i konec nás čeká.

Velkou zásluhu na tom, že jsem si knihu přečetla má rozhodně film. Už delší dobu jsem si knihu toužila přečíst, film patří mezi mé oblíbené, takže jsem věřila, že kniha bude také. Když se mi kniha dostala do rukou, okamžitě jsem se zamilovala do její obálky. Všechny obálky této série jsou úžasné, naprosto perfektní, trošku dětské, ale nevadí. Jelikož jsem dopředu věděla, jak autorka píše - má první kniha od autorky byla První stříbrná kniha snů - nepočítala jsem s tím, že bych s touto knihou měla nějaký problém. A taky neměla. Dočkala jsem se toho, co jsem očekávala! Naprosto skvělého, čtivého, přímo epického příběhu! Knihu jsem si jednoduše zamilovala od první stránky, stejně tak i všechny postavy a nemůžu se dočkat, až se pustím do pokračování. Tato kniha si rozhodně zaslouží pět hvězdiček a já ji všemi deseti doporučuji!
Hodnocení:

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji internetovému knihkupectví Dobré Knihy.cz

Knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

3 komentáře:

  1. Zrovna včera jsem také vydala recenzi na Rudou. :D
    Krásná recenze. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pěkná náhoda! Děkuju...:D Tvoje je také skvělá! Kdybych knihu už nečetla, rozhodně bych si ji po tvé recenzi přečetla..:)

      Vymazat