Lidé zítřka | Seriálová recenze


Stephen si myslí, že je obyčejný, normální kluk, ale pouze do chvíle, kdy začíná slyšel hlasy a probouzí se na různých místech. Jako například u sousedů v posteli. Jeho matka ho nutí jíst prášky, které ale nepomáhají. Pak ale začíná slyšet ve své hlavě dívčí hlas, jenž mu říká, že není blázen, že je výjimečný. Následně na to, se seznamuje s Carou, Johnem, Rusellem a vlastně celou bandou lidí, kteří jsou jako on, obdařeni schopnostmi. Říkají si Lidé zítřka. Jedná se o lidi, kteří oplývají paranormálními schopnostmi, kterým říkají 3 T. Telepatie, telekineze a teleportace. Tito lidé jsou loveni zvláštní agenturou zvanou Ultra, v jejímž čele stojí Jedikiaha Price, Stephenův strýc. Aby Stephen zachránil sebe a svou novou rodinu, musí najít svého otce, jenž zmizel před deseti lety a nikdo neví kam.

Na seriál Lidé zítřka jsem koukat v plánu neměla. Nezaujalo mě to. Hlavního hrdinu Stephena, jenž ztvárnil herec Robbie Amell, nemám moc ráda. Ale pak se seriál objevil s českým dabingem na internetu a já si řekla, že to zkusím, a nelituji toho. Najednou jsem si Robbieho v tomto seriálu oblíbila, vážně mi do role paranormálního vůdce seděl, stejně tak i jeho nový kamarádi, John, Cara a Rusell. Caru jsem z počátku měla ráda, ale následně mě hodně iritovala, pokaždé kdy tam byla, jsem chtěla ať zmizí. Hlavně jsem ji neměla ráda, když byla v blízkosti Johna. Johna, neboli jeho herce Luka Mitchella, znám již ze seriálu Agents of S.H.I.E.L.D, kde jsem ho měla i celkem ráda, ale tady? Tady jsem se do něho totálně zamilovala! Chci ho domů. Johna jsem ale chtěla přizabít, když neustále fňukat po Caře. Co na ní prosím vás vidí? Přeci jen si ale uvědomil, že Cara pro něho není a tím se splnil můj sen, neboť se dal dohromady s Astrid. Astrid je Stephenova nejlepší kamarádka, která chtěla být něco víc, ale uvědomila si, že nemůže soupeřit s tím, že Stephen chce Caru, tím pádem jsem ji měla ještě radši. Nechtěla jsem, aby byla s Stephenem. Spíš se mi více líbila s Johnem, což se mi nakonec splnilo a oni vytvořili pár. Ale taky mě hodně štval Jedikiaha a Zakladatel. Netušila jsem komu věřit, bylo to až neuvěřitelné. Neustále se ti dva předháněli, kdo na svou stranu získá Stephena.  Nakonec jsem přeci jen uvěřila Jedikiahovi, a to se mi pěkně vymstilo.

Nejdřív jsem tedy na seriál koukala s českým dabingem, ale pak to začalo být tak napínavé, že mě přestalo bavit čekat, den, či dva, než tam přidali novou epizodu, takže jsem se na seriál začala dívat v originále. I když měl John v češtině skvělý hlas, v angličtině se mu nikdo nevyrovná. Zároveň mě hrozně mrzí, jak to skončilo. Celý poslední díl jsem probrečela, protože jsem dopředu věděla, že je poslední. Již je to totiž rok, co televizní stanice CW, která vysílá seriály jako je Flash, Arrow, nebo iZombie, tento seriál Lidé zítřka, nebo Tomorrow People, zrušila. Šíleně mě to mrzí, podle mě, měl tento seriál velký potenciál a měl pokračovat dál, což se bohužel nestalo, a já se nikdy nesmířím s tím, jak to skončilo. Nikdy na Johna, Stephena, Astrid a mnoho další postav, Stephenovu mámu, tátu, dokonce i Natalie, nikdy na ně nezapomenu, a rozhodně se k tomuto seriálu budu ráda vracet.

Když jsem byla ve třetině seriálu, chtěla jsem u dát čtyři hvězdičky. Nyní, po jeho zhlédnutí až do konce, nemohu jinak, než mu dát plný počet. Skvěle jsem se u toho seriálu bavila, všechny postavy si oblíbila, i když jsem Caru častokrát chtěla něčím přetáhnout po hlavě, vždy jsem ji obdivovala za její statečnost. Takže nyní víte vše podstatné o tomto seriálu, a já doufám, že jsem vás alespoň trochu na něho nalákala, abyste si ho sami zhlédli.


Hodnocení:

Originální název: The Tomorrow People
Režie: Danny Cannon
Žánr: Drama / Sci-Fi
Délka jednoho dílu: 45 minut
Hrají: Robbie Amell, Mark Pellegrino, Peyton List, Sarah Clarke, Aaron Yoo, Jacob Kogan, Jeffrey Pierce, Luke Mitchell, Madeleine Mantock a další.
O seriálu: Příběh několika mladých lidí z různých koutů světa, kteří reprezentují další stupeň ve vývoji lidské rasy. Každý z nich oplývá nadpřirozenou schopností, například schopnost teleportace nebo telepatické komunikace. Pracují společně za účelem porazit síly zla. (ČSFD)

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

4 komentáře:

  1. Tak na tento seriál se musím kouknout :) Děkuji za tip. :)
    http://readingwithlu.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nemáš zač...:D Doufám, že se ti bude líbit tak jako mě...:)

      Vymazat
  2. TTP mě tak strašně bavilo! :)) Milovala jsem to od prvního dílu a ani nedokážu vyjádřit, jak hrozně mě mrzí, že není další série :( A seriál byl zrušen. Celkově mi přijde, že kvalitní seriály s dobrým nápadem ruší a zůstávají tu seriály o 10 sériích, které už ztrácejí pointu a připomínají propleteností spíš Venezuelskou telenovelu, než propracovaný příběh...:(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to naprosto stejně..:D Proč nemohli zrušit třeba The Vampire Diares nebo Pretty Little Liars? Myslím, že těch sérií, co každý seriál má, je už více než dost, a vážně bych u nich uvítala konec...:)

      Vymazat