Omalovánkové šílenství #2 | Alenka v Říši divů


Vůbec to nechápu, proč mi trvalo tak dlouho, než jsem také podlehla omalovánkové posedlosti! Dříve jsem měla zkušenosti pouze s obyčejnými omalovánkami, které musí znát každý. Jako malá jsem je přímo zbožňovalo. Od pastelek mě nikdo nemohl odtrhnout. Jenže s novými povinnostmi na vybarvování už nebyl čas. Nyní, po rocích, se mi zpět nálada na vybarvování vrátila, když se mi do rukou dostaly mandaly.
S nimi jsem si užívala nejen já, ale i moji spolužáci na střední škole! Prostě vybarvovat je mnohem lepší, než poslouchat nějaké základy ekologie, že?

Určitě si každý musel všimnout toho humbuku okolo omalovánek, protože s nimi jakoby se roztrhl pytel! Minulý rok, dokonce i letošní, byl ve znamení omalovánek, a kdo je neměl, jakoby nežil. Z každé strany jsem narážel na různé druhy, až jsem objevila ty pravé - pohádky.


Mé první omalovánky, které jsem nemohla dát z ruky, byly na motivy známého příběhu Alenky v říši divů. Nikdy jsem netíhla k Alence, či k říši divů, ale měla jsem ten příběh ráda, takže jsem byla zvědavá, na práci autorky. Nikdy jsem se totiž nesetkala s profesionální prací žádného autora omalovánek, mandaly jsou nic proti tomuto.
A hned po otevření knihy, nebo spíš jen z pohledu na ni, jsem byla v nebi. Jiný formát omalovánek, než na jaký jsem byla zvyklá z dětství, mě mile překvapil a potěšil. A co pak obrovský plakát o velikosti 16 A4! Jenom to venkovní zpracování knihy muselo dát zabrat, co pak tedy ten vnitřek.


Po spoustě omalovánek se každý oprávněně bojí, aby obrázky nebyly na jedno brďo, proto vybírají s dlouhým rozhodováním. Já se prvně setkala právě s těmito omalovánky na téma Alenky, a byla jsem unešená. Krásné propracované detaily, které u člověka probudí touhu si trochu zaimprovizovat, co víc si přát? Třeba to, že na začátku je i úryvek z knihy? K tomu snad není nutné nic víc dodat, než jen bomba!

    

Zaměříme-li se na obrázky, tak ty působí jednoduše, ale z blízka, kdy se mrknete, tak jsou tak nádherně propracované a doplněné o drobnosti, prostě uááá! Pecka. Každého určitě potěší zjištění, že papír, na kterém obrázky jsou, je tvrdý, takže není omezen pouze na pastelky, ale může také použít fixy či vodovky. I když, já mám raději pastelky, takže jsem zůstala u nich. Jsem prostě staromódní.



Osmdesát úžasných stránek příběhu Alenky v říši divů, který je vyprávěn skrze obrázky talentované italské ilustrátorky. Zároveň zde nalezneme i ty známe scény z knihy či filmu, jako třeba Alenku padající do nory, vypití lektvaru zmenšení, či moje naprosto nejoblíbenější scéna - barvení bílých růží na červené.


Na závěr to nejdůležitější, a to má obrovská doporučení. Pokud sháníte dárek pro děti, věřím, že tyto omalovánky jim udělají obrovskou radost. A nejen jim. Mám ozkoušené, že by z nich měli radost i dospělý. Tyto omalovánky působí naprosto kouzelně, jsou nádherně propracované a s částí úryvku z knihy máte pocit, že v rukách držíte samotnou knihu, jenže tato je doplněna i omalovánky.



Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Presco Group

Knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Omalovánky jsou naprosto nádherné. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za komentář. :) Máš naprostou pravdu, jsou opravdu nádherné! ♥

      Vymazat