To nejlepší za rok... | 2016

Blíží se konec roku a tím pádem je čas podívat se, jak jsem si tento rok vedla, a k mému překvapení velmi dobře. Hravě jsem zvládla maturitu, které jsem se tak šíleně bála, splnila svoji knižní výzvu, přečetla i pár knih v angličtině, a co se týče pořízených knih, tak těch tedy bylo požehnaně - vážně se začínám divit, jestli je opravdu ta moje peněženka opravdu bezedná! Ale jak už tomu ke konci roku bývá, i já se rozhodla ohlédnout se, jaké knihy pro mě byly tento rok ty nejlepší, a podle mě jsem si tento rok vybrala opravdu skvělé kousky!












Série Selekce nemá jen hezké obálky...

Už bylo načase, abych i já zjistila, co se skrývá pod těmi krásnými obálkami! Sice jsem již jednou první díl četla, ale chtěla jsem si ho přečíst znovu, než se pustím do těch zbylých dílů. Nyní mám za sebou již celou sérii - i s knihami Dcera a The Crown, které si ještě musím pořídit - a jsem nadšená! Miluji tuto sérii, nejen pro její krásné obálky, ale také obsah! America mi možná párkrát lezla na nervy, ale bez ní by to jednoduše nešlo, a Eadlyn jsem si také velmi oblíbila! Ale nejoblíbenějším dílem této série pro mě zůstává druhý - Elita - kdo sérii četl, ví proč.

Trocha toho škádlení, ale i romantiky...

Skvělá anotace a přímo božská obálka mě jednoduše přemluvily, abych i já zjistila, co mnozí viděli na knihách od Elle Kennedy. Když se mi dostal do rukou první díl, byla jsem štěstím bez sebe! Tak skvělý příběh, plný skvělých hrdinů jsem ještě nezažila. Autorka to prostě se slovy a písněmi umí, a tím pádem bylo nevyhnutelné, že se zamiluji. Nemůžu se dočkat příštího roku, kdy se od této autorky dočkáme jak dalších dílů k Návrhu a Omylu, ale i nové série, kterou si vychvalují jak zahraniční blogeři, tak i blogeři u nás! Jsem velmi zvědavá, zda nějaká kniha překoná Návrh, i když o tom maličko pochybuji, Návrh byl fenomenální, ale nechám se překvapit.


Re-tellingy pohádek bodujou!

Tento rok by se dal asi vystihnout slovy re-readingy vedou, jelikož prvně tomu byla Selekce, nyní jsou to Měsíční kroniky! Po tolika měsících jsem se odhodlala k tomu přečíst si Cress a Nejkrásnější, a důvodem bylo vydání závěrečného dílu, Winter! Marissa Meyer je přímo geniální autorka, která z několika pohádek vytvořila jednu velkou pohádku, na kterou nikdy nezapomenu. A nejoblíbenější díl této série? Sice jsem nečetla ještě Winter - a co jsem slyšela, tak je přímo unikátní - takže do té doby vede u mě Cinder. Popelka není moje neoblíbenější pohádka, ale autorka si s prvním dílem této série tak vyhrála - Kai a Iko! - že si to první místo rozhodně zaslouží!

Harry Potter, co k tomu dodat...

Jsem strašná ostuda, a chcete vědět proč? Já jsem totiž až nyní četla Harryho Pottera, a to jen první díl. Ano, nelžu. Důvodem, proč jsem si ho vůbec přečetla, byla maturita. Když začal ten blázinec kolem Harryho, asi jsem ho prospala, a až nyní, v devatenácti letech, jsem nahlédla do světa kouzel, který Rowlingová vytvořila. Ano, sice jsem několikrát viděla filmy, ale to prostě není ono! Kniha je stonásobně, tisícinásobně, lepší! Jsem ráda, že jsem se přeci jen dokopala k přečtení alespoň toho prvního dílu - v češtině - jelikož je lepší někdy, než nikdy! A ty zbylé díly? Vím, bude to znít bláznivě, ale ty bych si přála přečíst v angličtině, tak mi držte palce!

Nová, nejoblíbenější autorka, mého srdce...

Autorka, která má stejné jméno jako já - Sára ♥ - mě tento rok neskutečně potěšila a šíleně překvapila, a to jsem si již říkala, že to ani není možné! Nejprve mě dostala svou prvotinou Skleněným trůnem, kde vytvořila svět nájemných vrahů, zlodějů a podlých vládců, jenže pak se mi do rukou dostala kniha Dvůr trnů a růží, u které jsem prostě neměla slov! Nejprve kniha začínala jako příběh Krásky a zvířete, což je i motivem této knihy, ale druhá polovina knihy, přesunula mé očekávání na úplně novou úroveň! Ke konci už jsem řvala jen Feyre a Rhys, a kruci, do háje, kde mám pokračování, já ho prostě musím mít! Nemůžu se rozhodnou, co bylo lepší, obě knihy mě neskutečně oddělaly a co pak ty obálky! Uáá, pokračování, obou knih, potřebuju, hned - naštěstí jsem dostala k Vánocům Půlnoční korunu, ale vidím to tak, že v lednu naběhnu do knihkupectví pro Dědičku Ohně a pak ještě pro Královnu stínů!

Cassandra Clare se předvedla, a mě ohromila!

Nikdy jsem moc Cassandu Clare neměla ráda, ale když jsem pak přečetla její knihu, kterou napsala ve spolupráci s jinou autorkou, Železnou zkoušku, byla jsem paf! Takže s novým rokem jsem dala autorce i další šanci. Její prvotina Město z kostí mě velmi zklamala, tak jsem sáhla po její jiné knize, Mechanickém anděli. Velmi mě okouzlila obálka a období, ve kterém se příběh odehrává - viktoriánský Londýn! A vůbec nelituji svého výběru. Ano, možná kniha měla pomalý začátek, naivní hlavní hrdinku, a šíleně protáhlé popisné odstavce, mě to nevadilo, spíše naopak. Začátek se rozjel, hlavní hrdinka se vytáhla a popisné odstavce občas nebyly na škodu. Za mě obrovský potlesk! K tomu se v blízké době chystám na pokračování, už teď se nemohu dočkat, co si pro mě autorka přichystala!

Ach, ta CoHo, ta mě jednou zničí!

Na konci minulého roku jsem si slíbila pořídit a přečíst si další knihu od Collen Hoover. K mojí smůle ale vycházela v ten nejnemožnější čas, kdy jsem se musela soustředit na maturitu. Ale Colleen prostě nešlo odolat a já knihu Ugly Love - Odvrácenou tvář lásky - otevřela a za den dočetla. Bože, Colleen, chceš mě zabít?! Miles a Tate jsou tak úžasní hlavní hrdinové, které si nejde nezamilovat. Hrozně mě mrzí, že od této autorky u nás vychází tak málo knih, takže od nového roku to hodlám napravit, a pustit se do jejích knih v angličtině! A co pak ještě to čekání na film na motivy této knihy! Grrr, nakonec se film přesouvá až na rok 2018! Strašný!

Sincerely, Carter, hmmm, ta obálka je k nakousnutí!

Blíží se konec roku, a já se trošičku vykašlala na své naplánované knihy, a otevřela tuto krásku, která je v angličtině. Sice nejsem profesionál, ale spíše takový začátečník, co se týká knih v angličtině, ale pokaždé mám šťastnou ruku, a sáhnu po knize s tou lehčí úrovní angličtiny. Sincerely, Carter pro mě bylo obrovským překvapením, pro někoho bylo mohlo znít jako klišé, jelikož námětem knihy je když se do sebe zamilují nejlepší přátelé, povím vám, klišé to rozhodně není. Autorka příběh vykreslila naprosto úžasně, u kterého se čtenář nenudí a už vůbec nepředpovídá, jak to nakonec dopadne!

Monica Murphy je jednoduše fenomenální autorka!

Chcete začít číst v angličtině, a nevíte, s čím začít? Tak vám doporučuji knihy od Monicy Muprhy. Na tuto autorku jsem narazila již pár let zpátky, nejprve jsem její knihy četla ve fanpřekladu, ale když jsem pak zjistila, že autorka nepíše složitou angličtinou, přesedlala jsem právě na tu angličtinu. Do teď jsem od autorky četla pět knih knih, a ze všech jsem maximálně nadšená, autorka nepíše složitě, angličtina je poměrně lehká a když něco není jasné, vyplyne to samo z kontextu věty. A ta nejlepší kniha? Tak za tu považuji první díl o Drewovi a Fable, One Week Girfriend!


A jaké jsou ty vaše nejlepší knihy za tento rok? 😃

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

10 komentářů:

  1. Selekce je úžasná :)
    Já se v blízké době chystám na novely, na které jsem se neskutečně moc těšila :)
    Cinder byla taktéž skvělá a já momentálně čtu Scarlet. Stěžovat si rozhodně nemohu <3
    Dvůr trnů a růží mám doma, akorát jsem se do něj ještě nepustila. Po Novém roce si bude objednávat první tři díly Skleněného trůnu, takže se strašně moc těším :)
    A do Návrhu se chci taktéž pustit a novinku od této autorky již mám zamluvenou :)
    No a Odvrácená tvář lásky taktéž čeká v poličce, ale schovávám si ji na další léta :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Selekce je opravdu super! A ty novely snad ještě lepší. :D
      Cinder je pecková, stejně tak Scarlet, Cress a dokonce i Nejkrásnější - ano, jsem asi divná, ale mě se Levanin příběh děsně líbil. :3
      Dvůr trnů a růží dlouho neodkládej, protože je to naprosto fenomenální! Nemůžu se dočkat května na druhý díl, v překladu, ale i třetí díl, v angličtině. :D Já se v blízké době chystám do druhého dílu Skleněného trůnu, ale bohužel se mi nešťastnou náhodou podařilo narazit na obří spoiler, takže nutně potřebuji další díly! Uááá, vidím to tak, že v lednu naběhnu do knihkupectví pro trojku i čtyřku. :D
      Návrh byl opravdu úžasný, neskutečně boží! Tu novinku - Papírovou princeznu - ti opravdu dost závidím! :D
      A to nejlepší nakonec! Odvrácenou tvář lásky si prostě okamžitě musíš přečíst! Žádné čekání, hned se do ni pusť. :D

      Vymazat
  2. Se Selekcí a Skleněným trůnem souhlasím :)
    Pak bych asi z mého pohledu dodala ještě knihy od Jojo Moyesové, které mě tenhle rok opravdu nadchli. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ani se nedivím, Selekce se opravdu autorce povedla, a co pak Skleněný trůn! Uááá, to bylo epicky božský. :D Dost se těším na druhý díl, který na mě čeká v knihovničce. A s Jojo Moyes také souhlasím! Od této autorky jsem před časem četla Než jsem tě poznala, a fenomenální! ♥ Ach, to mi připomíná, že si musím pořídit pokračování, Život po tobě, a že chci knihu Než jsem tě poznala s filmovou obálkou!

      Vymazat
  3. Mohu souhlasit jen se Cider a Scarlet. Zbytek jsem buď nečetla, nebo zásadně nesouhlasím! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak zásadně nesouhlasím?! :D Doufám, že si je spíše nečetla, protože já nesouhlasím s tím tvým zásadním nesouhlasením! :D A jo, Cinder a Scarlet jsou nejlepší! ♥

      Vymazat
  4. Naprosto souhlasím s úžasnou Sarah J. Maasovou, která píše skvěle. Já se moc těším, až budu pokračovat ve čtení autorčiných sérií. :) Cider bych si také ráda přečetla. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anooo! ♥ Sarah J. Maas je ta nejlepší autorka! Také se těším na autorčiny další knihy, a co víc, na omalovánky, které k sériím chystá - nějak jsem propadla omalovánkovému šílenství. :D A Cinder si určitě přečti! Marissa Meyerová je geniální autorka, která si s tématy pohádek neskutečně skvěle poradila. :)

      Vymazat
  5. V první řadě gratuluji k té maturitě :)
    A výběr... krásný! Ze Selekce jsem četla jen první díl, u něhož jsem měla převážně smíšené pocity, ale Měsíční kroniky si chci už strašně dlouho přečíst a hlavně - Sarah J. Maas! Těch několik vět vystihlo snad všechny moje pocity. Jestli jsi nadšená ze Skleněného trůnu, počkej si na Dědičku ohně a Královnu stínů a budeš skákat radostí do stropu :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :D
      A znova děkuju! První díl Selekce byl vážně skvělý začátek, ale ten druhý díl, ještě lepší! Určitě v sérii pokračuj, podle mě tě ještě překvapí. :D A na Měsíční kroniky si také najdi čas! To je prostě povinnost si tuto sérii přečíst! :D
      Sarah J. Maas je bohyně! BOHYNĚ! Píše tak dokonale, že ty její knihy prostě musím mít všechny, a rovnou asi jak v překladu, tak i v angličtině. :D Ano, brousím si zuby na ACOTAR v angličtině, Throne of Glass už mám. :D Ouuuu, skákat až do stropu? Uůůů, už teď se nemůžu dočkat! 3:)

      Vymazat