Bookshelf tour | 2018 - fotočlánek

Ahojky všichni! 😊
Po dlouhé odmlce vás vítám u nového článku - bookshelf tour!
Nevím jak vy, ale já tyhle typy článků naprosto zbožňuji. Sama jsem vám chtěla svoji knihovnu nafotit či natočit už pěkně dlouho, ale nikdy k tomu nebyla příležitost.
Až nyní, když byla chvíle, jsem se pustila nejprve do fotočlánku. Doufám, že jednou dojde i na video, ale to až bude více světla.

Co zde najdete? Nálož knížek, které vlastním - dozvíte se i celkový počet, dále co mám přečtené, či kolik knih přečtených zatím nemám a také na co mrknout v originále!
Zároveň má knihovna je přeplněná k prasknutí různým merchem! Nevíte, co je to merche? Tak třeba funko pop postavičky, knižní svíčky, záložky, hrníčky. Takže se máte na co těšit.

Zkusili jste si někdy sami natočit/nafotit vaši knihovnu? 
A kolik knih se v té vaší knihovně nachází? 😄

Přečtené knihy: 149 
Nepřečtené knihy: 251
Anglické knihy: 95
Slovenské knihy: 2
České knihy: 319
Celkem: 416 knih


První dva díly ze série Prvních 100, jak v češtině, tak v angličtině. Zbytek dílů se v češtině nechystá. Prvních 100, 21. Den, The 100 (AJ), Day 21 (AJ).
Má zatím nekompletní sbírka Jojo Moyesové, která v českém překladu čítá celkem devět knih. Co se k dnešnímu dni nachází v mé knihovně je Krasojezdkyně, Poslední dopis od tvé lásky, a trilogie Než jsem tě poznala - Než jsem tě poznala, kterou mám ve dvou vydání, Život po tobě a Sama sebou.


Série Bohové Olympu od Ricka Riordana, která volně navazuje na jeho předchozí sérii o řeckých bozích, Percy Jackson. Proroctví, Neptunův syn, Znamení Athény, Hádův chrám a Krev polobohů.
Z novější kousků od tohoto autora middle grade literatury (literatura pro děti), tu mám ještě první díl Magnuse Chase, The Sword of Summer (AJ).
První díl ze série Temné lsti od autorky oblíbené série Nástroje smrti. Příběh volně navazuje na autorčiny předchozí série. Paní půlnoci.
Autorčina první série, která rozjela franchize lovců stínů, Nástroje smrti se skládá ze šesti knih. Mnohé z nich již nejsou k dostání. Sérií vlastním jak v češtině, tak v angličtině. Město z kostí, Město z popela, Město ze skla, Město padlých andělů, Město ztracených duší a Město nebeského ohně. City of Bones (AJ), City of Ashes (AJ), City of Glass (AJ), City of Fallen Angels (AJ), City of Lost Souls (AJ), City of Heavenly Fire (AJ).
A u této série autorka neskončila, a přišla na trh ještě se sérií, odehrávající se ve viktoriánském Londýně, Pekelné stroje. Jedná se o trilogii, doporučuje se její čtení až po přečtení prvních tří dílů Nástrojů smrti a díly jsou Mechanický anděl, Mechanický princ a Mechanická princezna.
Za boxem Nástrojů smrti se nachází filmový průvodce k filmu natočenému podle prvního dílu, Město z kostí. Ve filmu se objevila např. Lily Collins či Jamie Campbell Bower. Město z kostí: Oficiální obrazový průvodce k filmu.


Před časem autorka Cassandra Clare doplnila svoji sbírku o nový kousek v podobě kodexu, který obsahuje vše, co pravý lovec stínů potřebuje. Knihu vlastním v angličtině, ale nedávno vyšla i v češtině jako Kodex lovce stínu. The Shadowhunter's Codex (AJ)
Jelikož svět lovců stínů je opravdu bohatý na postavy, autorka s ilustrátorkou dala dohromady knihu, ve které si můžeme všechny postavy připomenout. Kdo je kdo ve světě stínů.
Kompletní série, která mě dostala ke čtení, Stmívání. Doplněna ještě o krátkou novelu, věnovanou jedné postavě ze třetího dílu a o oficiální ilustrovaný průvodce. Stmívání, Nový Měsíc, ZatměníKrátký druhý život Bree TannerovéRozbřesk Sága Stmívání: oficiální ilustrovaný průvodce.
První díl z chystané trilogie, který je velmi doporučovaný a opravdu působivě přijímán kritiky. Co se týká pokračování, to už na tom tak pěkně není. Diabolik.


Polička věnovaná anglickým knihám v měkké vazbě. Zleva - Hobbit, It Ends With Us, Wake, The Rest of Us Just Live HereMore Than This, A Monster Calls, I'll Give you the Sun, The Sky is Everything, See You, Marvel's Runaways, Nerve, Freeks, Juliet Immortal, Snow Falling, The Cuckcoo's Calling, November 9, Confess, Sea Witch, Avalon High, Pride, Prejudice and Zombies, Cruel Beauty, Future of Us, 13 Reasons Why, Siren, Winnie the Pooh, Wild Song, Red Rising, Famous in Love, This Christmas, My Sweet RevengeThe Tales of Beedle the Bard a Before I Fall.
Na poličce se nachází ještě první díl z trilogie Pána prstenů. Knihu jsem dostala k jednadvacátým narozeninám od kolegyň z práce. Bohužel jsem ji dosud nečetla. Společenstvo prstenu.
Pátá kniha v sérii Piráti z Karibiku napsána na motivy stejnojmenného filmu. Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta.
Dvě knihy od autorky Amy Tintery. První díl byla má první vyhraná kniha, druhý díl je k sehnaní už pouze v Levných knihách. Reset, Rebel


Celá polička či oddíl věnovaný knihám od jedné autorky, Marissy Meyerové. Autorka napsala sérii Měsíční kroniky, které nemám kompletní, ale sháním ji jak v češtině, tak v angličtině. Následně dopsala k sérii komiksový příběh o jedné z postav a také příběh zaměřený na Srdcovou královnu. Cinder, Scarlet, Winter, Bez srdce, Iko, Cinder (AJ), Scarlet (AJ), Cress (AJ), Fairest (AJ).


A ještě jedna polička, opět věnovaná knihám od jedné autorky, Sary J. Mass. Sara stojí za sérií Skleněný trůn a Dvůr trnů a růží. Četla jsem zatím jen první díl u každé série, ale chystám se v nich pokračovat. Dvůr trnů a růží, Dvůr mlhy a hněvu, Dvůr křídel a zmaru, Dvůr mrazu a hvězd, Krvavé ostří, Skleněný trůn, Půlnoční koruna, Dědička ohně, Královna stínů, Říše bouří a Věž úsvitu.


Polička číslo 1, kde mám uložené knihy v angličtině v pevné vazbě. Zleva - Love, Life and the ListP.S. I Like YouLucky in LoveTo All the Boys I've Loved BeforeP.S. I Still Love You, Always and Forever, Lara Jean, Queen of Hearts, Roar, Roseblood, Defiance, Ruined, Sever, Fever, Wither, Dorothy Must Die, The Wicked Will Rise, Yellow Brick Road, Wintersong, The Conspiracy of Us a The Bad Beginning.
A pár knih v angličtině v měkké vazbě - A Wrinkle in Time, Alice's Adventures in Wonderland, Through the Looking-Glass.


Polička pro knihy z produkce nakladatelství Fragment. Vyvolení, Spoutaní, Rozpolcení, Ztracení, Talon: Zkouška věrnosti, Kletba vítězů, Gregor a město pod městem, Prokletý trůn, Šest vran, Prohnilé městoLev, čarodějnice a skříňPrinc KaspianPlavba Jitřního poutníkaStříbrná židleKůň a jeho chlapecČarodějův synovecPoslední bitvaLetopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň - filmové dobrodružství, Nebezpečná láskaNepřítel mého nepřítele, Zakázaná přitažlivost, Pekáč buchetS hlavou v oblacích (pejru)ProcitnutíVstříc temnotěOsudové rozhodnutí, Odhalení, Posedlost, Vášeň, Lovec.


Polička s knihami, které vydává nakladatelství CooBoo. Zleva - Třináctkrát proto, Na lovu, Falešný polibek, Zrádné srdce, Temná krása, Selekce, Elita, První, Šťastně až navěky, Dcera, Koruna, Siréna, Krverůž, Krutá krása, Karmínové pouto, S láskou tě nenávidím, Drakie a Krutý princ.
A před nimi mám ještě knihy inspirované novými filmy z produkce Disney, Kráskou a zvířetem a Louskáčkem. Kráska a zvíře - román podle filmu, Kráska a zvíře: Zakletá v knize, Louskáček a Čtyři říše.


Celá polička věnována jedné knize od autora nejlepších hororových knih, Stephena Kinga. Na motivy této knihy vznikl stejnojmenný film v hlavní roli s Billem Skarsgårdem. Příběh byl rozděl do dvou filmů, druhého se dočkáme v září v roce 2019. Knihu vlastním jak v češtině, tak v angličtině. To, It (AJ).


Vzadu se nacházejí knihy od nakladatelství Knižní klub, Leda, Slovart a Baronet. Já, poutník, Artemis, Marťan, Bez šance, Hra na lhářeProzření Mary DyerovéProměna Mary Dyerové, Vražda v Orient Expresu, Antibohyně, Anna krví oděná, Dívka z nočních můr, Noční cirkusTrnový princ.
A vepředu nalezneme první díl z chystané trilogie od nakladatelství Egmont, dále příběh o čtyřech Londýnech z nakladatelství Argo a nejlepší knihu tohoto roku, která se taktéž dočkala úspěšného filmu pod taktovkou Stevena Spielberga. Caraval, Temnější tvář magie a Ready Player One.


Tato polička byla původně plánovaná pouze pro knihy od nakladatelství Yoli, bohužel se k ní museli dodat další knihy. Rozkaz zabít, Kód horečky, Labyrint: Útěk, Spáleniště: Zkouška, Vražedná léčba, Podělaným navrch, Probuzení Simona Spiera, Muffin a čaj, Černooká, Sempre: Navždy, Bronzový klíč, Měděná rukavice, Železná zkouška, Tisíc polibků, Odpusť mi, Megan, Královna Tearlingu, Tažení do Tearlingu, Smrtka, Sleduj mě, Vodopád, Slza, Jeden z nás lže, Hledání Aljašky, Hvězdy nám nepřály, Ztracená naděje, Bez naděje, Možná jednou, Život jedna báseň, Námi to končí, Jen jeden rok, Jen jeden den, Zůstaň se mnou, Mluv, Láska a jiná vykolejení.
Z jiných nakladatelství se na této poličce nachází ještě knihy. Ten, kdo stojí v koutě, Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti, Nikdyuš, Srdce z ledu, Aréna smrti, Vražedná pomsta, Síla vzdoruHarry Potter a kámen mudrců (ilustrované vydání)Harry Potter a Tajemná komnata (ilustrované vydání)Harry Potter a Vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)Bajky barda BeedlehoFamfrpál v průběhu věkůFantastická zvířata a kde je najít.


Polička číslo 2, kde najdete anglické knihy v pevné vazbě. Zleva - Harry Potter: Diagon Alley, Heart Talks, Staying Strong: 365 Days a Year, Ever After High: Once Upon a Time, Defector, If You're Lucky, Walk on Earth a Stranger, Nameless, Shadowlands, The Afterlife of Holly Chase, Article 5MindersUnfiltered: No Shame, No Regrets, Just Me, A Court of Mist and Fury, A Court of Wings and Ruin, Wonder Woman: Warbringer, IlluminaeThe Complete Sherlock Holmes.
Dvě knihy ještě v angličtině v měkké vazbě. Gotham: Dawn of Darkness, Wonder Woman.
A ke knize Gotham jsem přiřadila na poličku ještě knihu ze stejného universa, tentokrát v češtině. Temný rytíř povstal.


Nově vytvořená polička pro knihy z produkce nakladatelství Host. Zprava -  Tvář vody, Ostrov lhářů, Projekt Kronos, Naslouchač, Faja, Dračí město.
Dále thrillery, schované za Hrou o trůny. Temné kouty, Ostré předměty, SedmilhářkyZa zavřenými dveřmi a V pasti lží.
A kromě thrillerů se za knihou schovává ještě první díl dystopické trilogie Patricka Nesse. Naslouchej noži.
Kromě těchto knih, mám na poličce ještě knihu vydanou nakladatelstvím Odeon. Jedná se o druhou knihu autorky, ale mou první knihu z této produkce. Ohníčky všude kolem.
A první díl z dosud nedokončené série George R. R. Martina, podle které je natočen úspěšný seriál, který bude zakončen osmou sérií příští rok v dubnu. Hra o trůny.


Dvě řady knih. Jedna, schovaná vzadu, z produkce nakladatelství CooBooMrazivý oheňPolíbená ledemKřišťálové království, Pomsta & rozbřeskRůže & dýkaLoď mezi hvězdamiMilion sluncíVšechny barvy Země, Rebelové vln, Rudá královnaKřišťálový mečSlunce je také hvězda.
A druhá řada knih, plus ta série nahoře je z nakladatelství Knižní klub. Dokonalý pár, Dokonalý sen, Dokonalý svět, Pod nekonečnou oblohou, Cesta věčnou nocí, Do poklidné modři, Čarodějnice z Hex Hall, Démon z Hex Hall, Bitva o Hex Hall, (Ne)obyčejný kluk, Pád, Muka, Vytržení, Zamilovaní andělé, Vykoupení, Odpuštění, Smečka, Vzpoura, Oběť a Kořeny.
Málem bych zapomněla na knihu Zuzany Janovské, kterou vydala samonákladem. Bohužel, nemám informace o pokračování či dostupnosti této knihy. Probuzení.


Trošku mix polička, kde se nachází vše. Od poezie přes povinnou četbu až ke komiksům.
Sbírka poezií od instagramového básníka, který navštívil Prahu tento měsíc. Láskou ji nespoutáš.
Z nakladatelství Omega jedna sbírka poezií od oblíbené autorky a první díl ze série, která opět byla základem úspěšného seriálu. Mléko a med, Cizinka.
Co se týká povinné četby, nečetla jsem všechno, ale chystám se na ně. Malý princ, Drákula, Divoká Bára, Pýcha a předsudek, Věc Makropulos, Obraz Doriana Graye/Cantervillské strašidlo a Krysař.
Pohádková trilogie, kterou jsem si pořídila na doporučení. Ne, ještě jsem ji nečetla. Pohádková kniha legendPohádky nejsou férDivobájný svět.
Má oblíbená pohádka, příběh od Neila Gaimana, kterou naprosto zbožňuji jako film, vznikla na motivy této knižní předlohy. Hvězdný prach.
První díl z trilogie, která u nás nikdy nebyla dovydána. Kniha je nyní k sehnání pouze v Levných knihách. Výjimečná.
Trilogie od české autorky, doplněna o krásné ilustrace, kterou jsem opět ještě nečetla. Město čarodějůKouzla na obzoruStřípky hvězd.
Nálož knih od autorky Lauren Oliver, která napsala třeba sérii Delirium, která byla inspirací pro seriál. Bohužel byl natočen pouze pilot, seriál nebyl vybrán pro celou sérii. Delirium, Replika, Chvíle před koncem, Panika, Zmizelé dívky.
Z komiksů zde mám velmi oblíbené kousky od autorky Rainy Telgemeier. Úsměv, Sestry, Drama.
A posledním kouskem na této poličce je příběh Jane Hawkingové, manželky slavného vědce Stephena Hawkinga. Na motivy této knihy vznikl úspěšný celovečerní film s Eddie Redmaynem v hlavní roli. Cesta do nekonečna: Můj život se Stephenem.


Pokračujeme dál. Polička, která obsahuje vše, co se nevešlo. Začneme tím, co je vzadu.
Pohádková série indicko-amerického spisovatele, kterou vydává nakladatelství CooBoo. Škola dobra a zlaSvět bez princů, Poslední navěky.
První díl z oblíbené série Havraní bratrstvo, která u nás nebyla dovydána. Osudný polibek.
Kompletní série Taťána a Alexander, která se odehrává v Rusku za období druhé světové války. BellagrandMěděný jezdec, Taťána a AlexandrLetní zahrada.
První díl z duologie, která u nás nebyla dovydána. Opět, knihu jsem ještě nečetla. Banka těl - Mladší.
Román se odehrává v odlehlé aljašské končině v zimě, ideální na zimní období. Dcera sněhu.
První dva díly z trilogie, která u nás nebyla dovydána. Sérii mám jak v angličtině, tak v češtině. Past, Horečka.
Kompletní paranormální trilogie Paranormálové, kterou vydalo nakladatelství Fortina Libry. Zlodějka dušíNikdo není bez vinyJednou provždy.
Následně v poličce naleznete knihy od autorky Sary Sherpard, která stojí za úspěšnou sérií Roztomilé malé lhářky či Perfekcionistky. Obě série mají seriálovou adaptaci, v případě Perfekcionistek, ta se chystá pro příští rok. Roztomilé malé lhářky, Perfekcionistky, Hodné holky.
Vlastním tři kopie knihy Třináctkrát proto. Jednu v angličtině, jednu v reedici od nakladatelství CooBoo a první české vydání s tou příšernou obálkouProč? 13x proto.
A dostáváme se ke knihám, kterou jsou vidět. Zleva - Vampýrská akademie, Neslyšno, Šachovnice bohů, Nesmrtelná koruna, Třpytný dvůr.
Knihy z produkce nakladatelství CooBoo, které se nikam jinam nevešli. Hvězdy nad Berlínem, V znamení ametystu, Sníh nebo popel, Led nebo oheň, Tisíc kousků tebe, Deset tisíc nebí nad tebou, Tri temné koruny, Oko za oko, Oheň a plamen, Prach a popel.
A dvě knihy z nakladatelství Egmont, jež jsou začátky sérií, které u nás nebyly dovydané. Následníci: Ostrov ztracených, Modré hlubiny.


Další polička, která zahrnuje knihy, které se nikam nevešly. Začnu opět odzadu. Moře klidu, Nepřátelé a milenci, Máš mě rád, nemáš mě rád, Hrdina, Nečekané setkání, Losing it, Easy?, Božský bastard.
Dále tu mám kompletní sérii The Game, která je sice naprosto nesmyslná, ale je neskutečně čtivá. Hrej hráčem, Hrej tajně, Hrej férové, Hrej vabank.
Zatím dvě nekompletní série od autorky erotických sérií, Jennifer Probst, Hledání a Manželství s miliardářem. Hledání vytouženého dneHledání dokonalé láskyHledání podmanivé krásyManželská smlouvaManželská pastManželský omyl.
Mafiánská trilogie Krev za krev, která podle mě je naprosto skvělá a velmi ji doporučuji. Vendeta, Inferno, Mafiosa.
Dvě knihy od velmi úspěšného autora romantických příběhů, který napsal například Zápisník jedné lásky či Milý Johne, Nicholase Sparkse. Nejdelší jízda, Ve tvých očích.
Pětidílná série z boxovacího prostředí plus samostatný román Mii SheridanV ringuŠance, Remy, V podsvětí, Ve víru rocku a Archerův hlas.
Pentalogie Sedm divů světa, která u nás nebyla dovydána. Série je nyní dostupná pouze v Levných knihách. Povstání kolosu rhodskéhoZtraceni v BabylonuHrobka stínů.


A dostáváme se k mé oblíbené poličce a její první části, Star Wars knihám. Síla se probouzí, Rogue One, Ztracené hvězdyLeia, Princess of Alderaan (AJ), The Last Jedi (AJ).


sbírka Harryho Pottera. Ne, bohužel jsem sérii ještě nedočetla, ale nebojte, je v plánu na příští rok! První díl HP jsem četla celkem dvakrát, jednou k maturitě, podruhé na dovolené minulý rok. Druhý díl jsem četla letos poprvé. Harry Potter a Kámen mudrcůHarry Potter a Tajemná komnataHarry Potter a Vězeň z AzkabanuHarry Potter a Ohnivý pohárHarry Potter a Fénixův řádHarry Potter a Princ dvojí krveHarry Potter a Relikvie smrtiHarry Potter a prokleté dítěHarry Potter and the Philosopher's Stone (AJ).


Přesouváme se na druhou část poličky, kde se nachází Fantastická zvířata. Za mě, Fantastická zvířata jsou mnohem lepší než Harry Potter! Sice druhý film stál za starou belu, ale celkově je to skvělý a těším se na scénáře a ilustrované vydání. Fantastic Beasts and Where to Find Them: The Original ScreenplayFantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald - The Original Screenplay a Fantastická zvířata a kde je najít - ilustrované vydání.


A dostali jsme se nakonec! Poslední knihou v mé knihovně je celkem novější přírůstek. Na motivy této knihy byl natočen film v hlavní roli s Herou Hilmar či Robertem Sheehanem. Pokračování plánuje nakladatelství Mladá fronta na příští rok. Smrtelné stroje.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

12 komentářů:

  1. Máš naprosto úžasně vyšperkovanou knihovnu§ A ještě k tomu tolik postaviček! <3 Asi jsem se zamilovala a nejradši bych se k tobě a za knihovnou nastěhovala xD hhh. Doufám, že někdy bude moje knihovna vypadat podobně vkusně :D :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ÁÁáá, strašně moc děkuji! :D Jo, postavičky, na ty snad taky jednou dojde. Buď jako článek či jako video :D ♥ Nemám proti stěhování vůbec nic, ale jen tu už není místo. :D Určitě bude! Už teď se těším na tvoji bookshelf tour! :D

      Vymazat
  2. Nádherné fotky ♥ Tyhle články naprosto miluju a taky bych někdy ráda takový udělala, ale mám v knihovnách spíš povětšinou bordel :'D A hlavně jsem hrozně líná to pořád měnit, když si třeba dokoupím sérii, takže Maas už mám na pěti místech :D A Harryho šupšup dočíst! Já už tu sérii jedu potřetí a ve třetím jazyce :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu! :D ♥ Mi povídej! Sice se z fotek může zdát, že v knihovně mám pořádek, ale pravdou je, že v ní také dost často mám bordel :D A Maasovou mám zatím jen na dvou, ale doufám - upřímně se modlím! - abys se mi ten poslední díl vešel do té poličky s postavičkami a sérií Dvůr. :D
      A neboj! Harry je v plánu dočíst příští rok a věřím, že ho dočtu. :D VE TŘETÍM JAZYCE?! Jak je tohle sakra možné? :D Já bych si ho chtěla přečíst ještě v angličtině, ale zatím si netroufám. :D

      Vymazat
  3. Taková nádherná sbírka Funko Pop, to je krása. Já mám kolem šesti stovek knih a knihovna praská ve švech, řád v tom už bohužel nejde, do budoucna bych ráda pořádnou, přes celou stěnu.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Šest set knih?! Wáu, to je taky pořádné číslo. :D Jsem na to dost podobně s knihovnou. Sice se může zdát, že v ní ještě nějaké místo je, ale není. A stejně jako ty si přeji knihovnu přes celou stěnu, ale to ještě bude chvíli trvat. :D

      Vymazat
  4. Máš krásnou knihovničku :) A ještě v ní dost místa. Pobavil mě i počet nepřečtených knih, jsem ráda, že je na tom někdo stejně jako já :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Strašně moc děkuju! :D Mě taky pobavil, ale je tam také pár knih, které mám ve vícero vydání, tím pádem i celkové číslo je vysoké :D Jsem zvědavá, jak to bude vypadat příští rok :D Doufám, že lépe, chystám se na spoustu sérií - Harry, Skleněný trůn, nebo třeba Šest vran! :D

      Vymazat
  5. ja mam doma uz skoro 600 knih, a fotim nekolikrat za rok... vzdycky na tom totiz bylo krasne videt, jak se knihovna rozrusta, jak jsem zvetsovala regalky a tak podobne :-)
    mas ji moc krasnou, jsem rada, ze nekdo se taky pochlubi, rada se podivam, ale spousta blogeru se tomu tak nejak vyhyba... ja budu delat clanek asi v lednu :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si neumím představit, kam bych ještě 200 knih narvala! :D Pokud někdy budu mít víc knih, rozhodně budu potřebovat novou knihovnu. :D
      Moc ti děkuji! ♥ Je pravda, že moc článků na bookshelf tour jsem již dlouho neviděla, ale spíše videa. Jednou bych chtěla bookshelf tour natočit, ale to bude ještě trvat!
      Těším se na tvůj článek, určitě si ho nenechám ujít. ♥

      Vymazat