Knižní přírůstky | Duben, Květen & Červen 2019


Ahojky knihomolové! 😉

Opět vás po třech měsících zdravím u již tradičních knižních přírůstky za dané tři měsíce.

Nevím jak vám, ale mě tyto měsíce utekly jako voda! Tolik se toho událo - Svět knihy, Letní bookstorming, projekt Knižní zápisky, dovolená - a teď jsou před námi dva měsíce prázdnin!
Teda, jak pro koho, já budu v práci, ale čtení rozhodně nemám v plánu zanedbávat.

Přeji vám, ať si je naplno užijete - ať už doma nebo někde u moře - a hlavně krasné počasí nám všem! 💛


Byli jste na Světe knihy nebo na Yoli pikniku? 
A jak se těšíte na HumbookFest? 😛






V dubnu jsem neodolala horké novince Princezně popela, kterou jsem již stihla přečíst, a nic moc. Smůla.
Na eshopu Albatrosu, jsem si nemohla odpustit pořízení nové knihy od B. A. Paris, Přiveď mě zpátky. Od autorky jsem zatím četla jen V pasti lží, ale tolik se mi to líbilo, že další autorčinina kniha byla jasnou povinností! A kromě Přiveď mě zpátky jsem si pořídila ještě Wildcard, což je pokračování Warcrossu. Už Warcross byl pro mě slabý, ale ta dvojka, to byl teda propad dolů. RPO stále zůstává nepokořeno! ♥
Po již tradiční dvouměsíční dodací lhůtě, mi dorazila Winter, která mi zbývala do uzavření mé sbírky Měsíčních kronik v angličtině. 
Již podruhé v tomto roce, se mi podařilo vyhrát v CooBoo víkendovce! V lednu jsem si vybrala Illuminae, po které jsem pokukovala už sakra dlouho, ale ta cena mě odrazovala. A teď jsem si vybrala Geminu. Ještě jsem nečetla ani Illuminae, ale já to napravím!
A poslední dvě knihy jsem si koupila v Praze, když jsem byla navštívit holky, a jsou to Není úniku a Ve stínu hvozdu. Na obě se velmi těším, tak snad mne nezklamou!







Nelekejte se, já vám hned povím, kde se všechny tyhle knihy vzaly. Velký podíl na tom má Svět knihy, který jsem letos použila jako výmluvu, na to, že ty knihy prostě potřebuji.
Začněme na začátku, ještě před SK jsem si pořídila Dívku ve vlaku, a mohla za to cena. Tuším, že byla asi za 200,-, takže neberte to, plus já mám hodně ráda ten film s Emily, takže tak.
Z Euromedie mi dorazily recenzní výtisky, a to Čas čarodějnic, Stín noci a Nádech do ticha. Čas čarodějnic aktuálně čtu, jde to ale strašně pomalu, takže s tím malinko bojuji, ale líbí se mi to! A Nádech do ticha jsem už přelouskala a teda, to bylo hodně silné čtení. 
A teď ten Svět knihy, kde jsem si pořídila neuvěřitelných 18 knih - a fail, na fotce mi jedna chybí. 😅 O všech knihách jsem se rozpovídala ve videu, takže pokud byste se o nich chtěli něco dozvědět, můžete se mrknout dole na moje šílené video! Příští už bude lepší, slibuji!
Na konci měsíce jsem byla u zubaře na kontrole, a za to utrpení jsem si udělala radost návštěvou do knihkupectví, kde jsem si pořídila dvě knihy - A oceán byl naší oblohou a Zlodějský tanec
A poslední knihou za květen byla nová CoHo, Na obtíž. V červnu jsem ji i přečetla, a to bylo pěkně bizarní čtení! Ale opravdu hodně se mi líbilo a moc se těším na listopad, kdy k nám autorka přijede!





Hned na začátku června jsem měla narozeniny a také se konal letní bookstorming, ze kterého jsem neodešla s prázdnou!
Nejprve jsem setkala s Barčou, která mi dala skvělý dárek, který jste možná mohli vidět na stories na instagramu. Kromě něho jsem dostala ještě knihu Ani později, ani jinde. Barčina recenze a anotace knihy mě opravdu dostala, takže jsem moc ráda, že jsem ji v taštičce od ní našla.
Neodolala jsem slevám, které měly Knihy Dobrovský na nějaké kusy, a přes net si objednala Květy slunce, které jsou spíše pro mamku, nežli pro mě. A pro sebe jsem si vzala pokračování Renegátů, Protivníky. Tu jedničku jsem ještě nečetla, ale to vůbec nevadí.
A teď se dostáváme k bookstormingu! Odnesla jsem si z něho 5 knih - Remade, Vzorného syna, Erebus, Arabellu z Marsu a Začít znovu - a vůbec netuším, kdy se do nich pustím, ale jsem z nich nadšená! Všichni o nich tak básnili, že prostě nešlo je tam nechat!
Poslední číslo jsem dostala jako společný dárek od mých kolegyň z práce, ale vím, že za výběrem knihy stála hlavně jedna kolegyně. Poslední číslo se ji hodně, opravdu hodně líbilo, a já jen doufám, že se mi bude líbit stejně jako jí.
Podobně jako v dubnu s knihou Princezna popela, jsem v červnu neodolala knize Meč a ptáček. Knihu jsem dokonce s sebou měla na dovolené v Mallorce, ale bohužel jsem se k ní nedostala, tak snad v létě.
Z BookDepository mi dorazila objednávka 6 knih od Colleen Hoover, mé nejoblíbenější autorky, která přijede v listopadu do Prahy!! A já se na ni tak moc těším, takže tu mám Finding Cinderella, Maybe Not, Maybe Now, Never Never, Too Late a Verity.
Předposlední dvě knihy jsou retellingy, ale každá převypráví jinou pohádku. Temné a osamělé prokletí jsem si chtěla pořídit už na SK, ale už bylo vyprodané, takže ho tu mám až teď a jedná se o retelling Krásky a zvířete. Zakázané přání jsem na netu našla jako retelling na Tisíc a jednu noc, ale podle mě je to spíše retelling na Aladdina. A já jsem tak ráda, že se mi knihu podařilo sehnat, a to ještě se skvělou slevou! Hodně se na to těším, tak snad mě to nezklame.
Tou poslední knihou je Temný experiment, který mám jako recenzní výtisk od Knih Dobrovských. Kniha vychází v pondělí a já jsem skoro v půlce, ale už brzy se můžete těšit na recenzi! 



Takže, tohle byly všechny mé nové úlovky!
 - celkem 51 knih -

A jaké byly vaše úlovky za poslední měsíce? 😍 





nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

12 komentářů:

  1. Můj poslední úlovek byl grafický román za 550, takže hádám, že byl taky posledním pro hodně dlouhou dobu xD Ale 51 knih, ty jo, to bych asi neseskládala ani za ty tři měsíce :D Že byl Wildcard propadák, to mě asi nepřekvapuje, já pořád nevím, jestli do toho chci jít (a když už, tak v originále, protože ten českej překlad byl fakt za moc). A oceán byl naší oblohou mě původně vůbec nelákalo, jenže mi to všichni cpou, takže uvidím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Trošku jsem se zbláznila, noo :D Ale jak říkám, dost za to může Svět knihy! :D Teď už se zase uklidním, snad :D Vždyť já ani nevím, kdy to přečtu! :D Wilcard jsem nejprve hodnotila 4*, ale po pár dnech jsem to hodnocení změnila na 3*. Vůbec jsem se nedočkala vysvětlení Warcrossu, romantická linka byla fakt plytká a hlavně mi tam chyběl záporák. :/ A oceán byl naší oblohou, původně jsem neměla v plánu si to pořídit, ale ty ilustrace jsou tak nádherný! :O Od autora jsem ještě nic nečetla, ale mám doma od něj asi 4 knih, tak nevím, kterou začít. :D

      Vymazat
  2. I tobě přeju krásné prázdniny a hodně dobrého čtiva! Je potřeba si to užít! :)
    Byla jsem na Světě knihy a příští rok se samozřejmě potkáme! A na Yoli pikniku jsem byla také a utvořila jsem si tam kolem sebe takovou zajímavou partičku. :D

    Na Přiveď mě zpátky se taky hrozně těším! B. A. Paris je má oblíbená autorka, četla jsem jak V pasti lží, tak i Za zavřenými dveřmi a fakt to stojí za to!

    A jsem zvědavá, co povíš na Illuminae, mně v té sérii zbývá už pouze Obsidio!

    Ajajaj, ty jsi měla na začátku června narozeniny? To mi muselo uniknout! Přeju ji hodně dodatečně vše nejlepší a nejkrásnější! :)

    51, to je vážně něco. Já ani nevím, mám hodně knížek půjčovaných, ale za poslední měsíce jsou to samozřejmě Kronovy děti, tři díly Zaslíbené Země Nezemě, Nimbus, Talon (za šedesát kaček v Levných knihách? Neber to! :D), Děti krve a kostí a mnoho dalšího, i když na tvůj počet rozhodně nemám. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu! :D ♥
      Jak za přání k narozeninám, tak k prázdninám. :)
      Já doufám, že Přiveď mě zpátky bude stát za to! Zatím jsem na to slyšela rozporuplné názory, ale uvidím zítra, co na to řekne moje kolegyně z práce. Brala si knihu na dovču, tak ji hned zítra vyzpovídám :D
      Ostuda já jsem ještě nečetla Illuminae! Ale Nikdynoc se mi sakra moc líbila, takže si Illuminae rozhodně musím přečíst! :D
      51 knih, to bude rekord :D Za minulé tři měsíce jsem měla 20 nových knih :D
      Talon mám taky doma! Dost mě mrzí, že nevyjdou ty zbylé dva díly. :( Se Zemí Nezemí a Dětmi krve a kostí zatím váhám. Počkám si na tvůj názor a uvidíme :D

      Vymazat
  3. Tolik pěkných přírůstků, přeji dostatek času na jejich přečtení a aby se ti líbili :)

    OdpovědětVymazat
  4. Na Světě knihy jsem byla konečně i na více dnů. Bylo to skvělé a jsem ráda, že jsem se tam mohla jet podívat:)

    Trochu mě teˇpolekalo, že se ti nelíbil druhý díl Warcross. první za mě taky nic moc, ale doufala jsem že druhý to zachrání. :D

    A neboj také jsem illuminae ještě nečetla, i když to mám doma už od vydání knihy xD

    Protivníky už mám za sebou, věř, že se máš na co těšit.)

    Se Vzorným synem ani nemusíš spěchat. Za mě to byl průměr a bohužel celá kniha předvídatelná...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na více dnů?! :D Mně to úplně stačí na jeden den! :D
      Warcross i Wildcard jsou fajn knihy, ale bohužel nedovysvětlí celou funkčnost té hry, a když už jsem se v ní ztratila v jedničce, nebyla šance, že dvojku pochopím. :/
      Illuminae je opravdu rest, ale letos v létě to napravím, snad :D A tobě držím palce taky! :D
      ÁÁÁ. Co já mám číst dřív?! Obě knihy, Renegáti i Protivníci, jsou pěkně tlusté! V práci se už na tajno číst nedá, tak nevím nevím. :D
      Ok, tak aspoň s něčím nemusím spěchat. :D

      Vymazat
  5. Jako vždycky krásná a obrovská sbírka nových knih, radost pohledět... Jinak na Humbooku jsem nikdy nebyla, ale letos bych to ráda zkusila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu. ♥
      Já už na Humbooku byla 2x a pokaždé to byl mazec! Lidi, fronty, naštěstí minulý rok byl super prostor a nádherný výhled. ♥

      Vymazat
  6. Wau, to je prírastkov. :D Krásne fotky btw. Hádam sa ti Illuminae bude páčiť, mňa prvé dva diely dostali a akurát čítam tretí. :) Zdá sa, že si si užila aj dosť knižných akcií, to vždy poteší. :) Na Humbook sa chystám - snáď mi to vyjde, bolo by to prvýkrát. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuuu! :D ♥
      Držím ti palce, ať to s Humbookem vyjde! Já letos neplánuji žádný cosplay, takže jdu sama za sebe, a doufám, že to letos vymakají lépe. :D
      Nevím, jestli se k Illuminae dostanu ještě před Humbookem, ale určitě si to jednou přečtu! :D ♥

      Vymazat