Knižní přírůstky | Leden, Únor & Březen 2018


Ahoj všichni! 😉

Vítám vás u nového článku, kterým se tentokrát staly knižní přírůstky za tři měsíce. 
Poslední článek ohledně knižních přírůstků zahrnoval všechny pořízené knihy za šest měsíců, a povím vám, bylo jich hodně! 

Letošní rok teprve začal, ale já jsem opět jako utržená ze řetězu! Ještě štěstí, že mě omlouvá fakt, že knihy, více méně, pořizuji v Levných knihách. 

Zároveň doporučuji Levné knihy navštívit, jelikož tam rozšířili nabídku cizojazyčných titulů! Moje maličkost, která si přála pořizovat více anglických knih, má radost. Kdežto má peněženka už tolik ne. 

Četli jste některé z knih, které jsem si za poslední tři měsíce pořídila?






První pořízenou knihou v lednu bylo ilustrované vydání Fantastický zvířat! Kolegyně z práce jela v prosinci do Dobrovského, kde v ten den měli tuším 30% slevu na všechno, a ulovila mi tam Fantastická zvířata a kde je najít, a já z nich mám obrovskou radost! A jelikož jsem fanoušek Newta a jeho zvířat, pořídila jsem si i to nové vydání bradavické učebnice
Už jsem vám několikrát zmiňovala mé milované Levné knihy Beránek, ale doporučím vám je znovu a znovu! Podařilo se mi tam totiž ulovit kompletní sérii Stmívání a sedmý díl Harryho Pottera, každou po 100,-! No, neberte to!
V lednu jsem učinila knižní swap s Marky a v balíčku od ní jsem nenalezna jen jednu knihu, ale rovnou tři! - Říši bouří, Zápisník radosti a Modré hlubiny! ÁÁÁ. Perfektní swap, určitě musíme udělat další Marky! Málem bych zapomněla na náš společný nákup, kdy jsme si obě nemohli odpustit pořízení knihy Projekt Kronos od českého autora! Ještě jsem knihu nečetla, ale strašně se na ní těším, tak snad se k ní dostanu co nejdříve!
Dokonce jsem udělala i pár objednávek na internetovém portálu Trh knih. Tam jsem ulovila za pár korun OTKU, kterou mám již i přečtenou, a za mě - film je lepší. A Oběť, závěrečný díl Smečky. Anooo, mám kompletní sérii, můžu si dát rereading! 
A co se týká zbytku, tak Cress a Fairest mi dorazily s BWB, kde jsem je ulovila taky za pár korun, ale bohužel Winter tam pořád nemají! A Wrinkle in Time jsem ulovila v Praze v Neoluxoru s tou krásnou filmovou obálkou, ale bohužel v českých kinech se filmu nedočkáme. Ach jo. 
Cestou ze školy jsem navštívila Levné knihy na Budějovické v Praze, a odtamtud si odnesla The Sky is Everywhere, The Christmas, Dopisy z ostrova Sky a Rozlet Gemmy Hardyové
A úplně nejlepší a nejúžasnější přírůstek za leden je určitě kniha Arthura Conana Doylea, která obsahuje kompletní příběhy Sherlocka Holmese v angličtině! Sehnala jsem ji na BookDepository asi s 200,- slevou, takže se opravdu vyplatil její nákup. A vůbec, hrany stránek jsou zlatý! Pane bože, to je tak boží!


Únor začal předobjednaným pátým dílem Harryho Pottera, Harry Potter a Fénixův řád! Jo, konečně! Sice jsem ještě nečetla ani druhý díl, ale pšš, já se k celému Harrymu někdy dopracuji! 
Dále pak jsem asi za 100,- ulovila omalovánky Game of Thrones. Když jsem je tam viděla, nemohla jsem bez nich odejít, a zvláště, když byly za takovou cenu! Jen nevím, jestli je někdy vybarvím, nebo je budu mít jen na fotky s Daenerys.
Jelikož jsem opět byla v únoru v Praze kvůli škole, udělala jsem si okružní jízdu i do Neoluxoru a tam sehnala knihu Na lovu, což je re-telling na Krásku a zvíře s příměsí příběhu Ptáka Ohniváka. Mám knihu již přečtenou, a mě se opravdu hodně líbila! Doufám, že jednou sesmolím recenzi. 
Dále jsem si koupila ilustrovaného Hobitta v angličtině! To je taková nádhera! Ani nevíte, jak moc se na to těším, ale bohužel, bude na mě kniha muset počkat do června. 
Narazili jste již někdy v Neoluxoru na knižní outlet? Je vzadu, za oddělením cizojazyčné literatury, a opravdu tam mají skvělé kousky. Já jsem tam nalezla knihu Divoký květ Drew Barrymore, po které jsem pokukovala už hrozně dlouho! A opět za pár korun!
Na recenzi mi od Dobrých knih v únoru dorazila kniha Replika, která jak již jistě víte, neslaví moc úspěch. Ale mě se líbila a moji recenzi již naleznete na blogu.
Náhodou jsem na facebooku narazila na status, že se někdo zbavuje knihy Siréna od Kiery Cass za směšnou cenu! A jelikož za prvé, já zbožňuji mořské panny, a zadruhé jsem fanoušek Kiery Cass, tak mi tato kniha nemohla chybět do sbírky.
Opět jsem naběhla do Levných knih Beránek, kde jsem za 100,- ulovila knihu Scarlet, druhý díl Měsíčních kronik. Ani netušíte, jak velkou mám radost, že se mi série postupně doplňuje jak v angličtině, tak češtině!
A zbylé knihy, Marvel's Runaways a Snow Falling, jsem si objednala na BookDepository, jelikož jsem obrovský fanoušek obou seriálů, takže knihy byly nutnost. A Star Wars! Uáá. Viděla jsem šestku, Síla se probouzí a následně sedmičku, Poslední z Jediů, a hledala jsem, jestli nejsou knihy podle filmu, nebo naopak, a našla jsem. Na TLJ bude kniha trošku později v českém překladu, tak si mezitím budu krátit čas s Rogue One, jejíž film také nebyl špatný!







Jako minulý měsíc, i březen začal předobjednaným Harrym, a to šestým dílem, Harry Potter a princ dvojí krve! Jak jsem již psala, bohužel i nadále spíše Harryho sbírám, než abych ho četla, ale já to v létě napravím!
Neodolala jsem novince od CooBoo, a tou minulý měsíc byla povídková kniha o zloduších S láskou tě nenávidím. Třináct booktuberů se spojilo se třinácti young adult autory a sepsali tuto knihu!  Já jsem na ni opravdu zvědavá, hlavně na povídku o Sherlockovi a Moriartym!
Opět jsem skoro po měsíci jela do školy a nezapomněla jsem cestou navštívit Levné knihy! Jak jsem zmiňovala výše, opravdu byste tam měli naběhnout a mrknout se na jejich nabídku anglických knih, protože já tam ulovila tohle krásné vydání Alenky v říši divů! ÁÁÁ. A ještě jsem si pořídila Sladké nic, z čehož byl pár u poklady pěkně zděšený! Ale tak snad to nebude tak hrozné. 
Od úžasné @elfgreen99 z instragramu jsem si pořídila kompletní sérii Dokonalý sen, kterou jsem četla tak čtyři roky zpátky. Tedy pouze první díl, ale v té době se mi tak strašně líbil, takže nutnost. A čapla jsem k tomu i krátkou knihu o druhém životě Bree Tannerové, což je doplňující příběh ke třetímu dílu Stmívání. Jelikož víte, že jsem v lednu ulovila kompletní Stmívání, tuhle jsem potřebovala taky! 
A poslední dvě knihy jsou Talon a Leia. Talon jsem ulovila za opravdu směšnou cenu v Levných knihách Beránek, kde měli i Život a smrt, ale bohužel, ta byla dost poničená. Tak snad příště! A Leiu, princeznu Alderaanu, jsem si objednala na BD, protože jak víte, jsem teď fanoušek Star Wars a kromě toho, tuto knihu napsala autorka Claudia Gray, které u CooBoo vyšla kniha Tisíc kousků tebe!


43 knih za tři měsíce! Dobře, asi bych se měla začít krotit! 
Kolik knih jste získali za tři měsíce vy? 😂



nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

8 komentářů:

  1. Páni! :) To je teda pořádná hromada knih. Já bych na tvém místě byla vystresovaná, že je nestihnu přečíst. :)) Na druhou stranu tě naprosto chápu, já se musím hodně krotit, abych nedopadla také takhle. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!! To teda je. :D Já už ani vystresovaná nejsem, protože vím, že to do června se nejspíše do knih nepustím. Nejprve zkoušky a pak až zábava! Tak alespoň se mám na co těšit :D

      Vymazat
  2. Koukám, že to u tebe je letosttaké bohaté, já si tedy nejvíc nasyslila teď v dubnu, ale chci číst i nějaké starší kousky, co doma mám a nevím nevím jak to půjde časově. :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si neumím pomoct! :D Pokaždé mě zlákají Levné knihy, nebo jsou to funko postavičky, a v poslední době se k tomu přidaly i svíčky od Anety! Jako nevím, co platit dříve. :D Doufám, že si na ně po zkouškách najdu čas. :D

      Vymazat
  3. Výborný článek! Miluji takové články já jsem si toho moc nekoupila :) Ale hned to napravím jelikož zase vyšli naprosté skvosty, které potřebuji

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! To mám hrozná radost, že se ti můj článek líbí. :D Určitě mrkni, spousta z výše zmíněných knih za to rozhodně stojí! :)

      Vymazat
  4. Tak takováhle hromada knih se jen tak nevidí. :D Krásné přírůstky, krásné fotky a dokonalé funko pop. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, děkuji a ještě jednou, strašně moc děkuji! :) ♥

      Vymazat