HumbookFest 2018 | První zahraniční host!


Ahojky knihomolové! 😊

Nedávno jsem vám prozradila, kdy a kde se bude konat letošní HumbookFest, a dnes tu pro vás mám další novinku. 
Ale nejprve, menší rekapitulace - třetí ročník HumbookFestu se bude konat 6. října, což je sobota, v Kongresovém centru v Praze, na Vyšehradě! Doporučuji vám tam nechybět, protože tento ročník bude jednoduše pecka. A nejen proto, že tam někde naleznete pobíhat moji maličkost.

Před pár dny totiž bylo odhaleno jméno prvního zahraničního autora - pardon, autorky! Možná jste už na to narazili, možná ještě ne, ale první pozvanou autorkou pro letošní ročník, je autorka Sara Raasch!

Chtěli byste vědět něco bližšího o autorce a jejích knihách? Tak mrkněte do celého článku!








Sara Raasch je americká autorka, která píše hlavně young adult knihy. 
Od mala věděla, že ji bylo předurčeno stát se spisovatelkou. Na rozdíl od svých kamarádů, kteří si otevřeli stánek s citronádou, ona prodávala své ručně kreslené obrázkové knihy.
Od té doby se toho moc nezměnilo. Sara i nadále kreslí a její vášeň pro psané slovo a jiné světy ji dovedla až k vydání její první knihy - Sněhu nebo popelu (Snow like Ashes).
Na knize Sníh nebo popel, pracovala Sara od svých dvanácti let! V jednom rozhovoru autorka zmínila, že se příběh Meiry ani tolik nezměnil, od toho, který napsala během svých teengerských let. Rozdíl nalezneme třeba u názvu knihy, kterým původně měl být Rozdávání světla (Giving Light), nebo v počtu království. Sara původně zamýšlela, že jich bude nespočet, ale nyní, jak víme, je jich pouze osm. 
Po celých třináct let, zůstal příběh Meiry, Zimního království a nezkrotné magie, pouze v autorčině hlavě. Tedy až do roku 2014, kdy knihu oficiálně vydalo americké nakladatelství Balzer + Bray. Od té doby byly její knihy přeložené do více než deseti jazyků.



O čem vlastně kniha Sníh nebo popel je?

Před šestnácti lety bylo zničeno Zimní království a jeho území dobylo Jaro. Pobili královskou rodinu a obyvatele uvěznili. A v tu chvíli vyprchala ze Zimy všechna magie… Nyní je jedinou nadějí tohoto království osm přeživších, kterým se podařilo utéct a kteří čekají na svou příležitost. Chtějí získat zpět své království a magii. Meira je jednou z nich. Celý život prožila jako uprchlík, nepoznala své rodiče a generál Zimy ji vychoval jako válečnici. Avšak i jako nelítostná bojovnice se zamilovala… A zamilovala se do nepravého, do budoucího krále Zimy Mathera. I se zlomeným srdcem je ale rozhodnutá udělat cokoli, aby její království získalo svobodu. Když uprchlíci zjistí, kde je ukrytý magický medailon patřící bývalé královně, Meira se ho pokusí získat. A vstoupí do světa boje o moc, temné magie, ale i dvorských intrik a velkých plesů, v němž jednoho dne zjistí, že její osud nikdy nebyl v jejích vlastních rukou.Databáze knih

První díl této série, kterou u nás vydává nakladatelství CooBoo, jsem četla v listopadu 2017. Bohužel mne kniha neoslovila tolik, jak jsem si přála. Spíše naopak, mne zklamala, ale doufám, že to autorka druhým dílem vytáhne! Třetího, závěrečného dílu, bychom se pravděpodobně mohli dočkat už letos v letě, takže si ho určitě nenechte ujít!
Jenže to není všechno. Autorka nelení a chystá pro nás další knihu - These Rebel Waves - z nové série, která by podle dosavadních informací, měla být dulogie. Série by měla být inspirována španělskou inkvizicí a zlatým věkem pirátství! No, nezní to naprosto suprově?! Oficiálně první díl vychází na začátku srpna, a v českém překladu se ho dočkáme letos na podzim! Tak tuto knihu si prostě chci přečíst! Okamžitě mě zaujala, přiznávám, dokonce i více než Sníh nebo popel, takže kniho, těš se na mě! 

Mimochodem, autorka se jmenuje jako já, Sára, takže se na ni neskutečně moc těším, i přes své rozpačité pocity z její první knihy! Pokud sledujete autorku na Instagramu, tak jste mohli zaznamenat, že dávala do stories videa, jak je nadšená a natěšená na české fanoušky! A vůbec, je neskutečně milá a střelená, jako já! Moc se na Saru těším a na vás taky!

Moc děkuji Albatros Media za knihy Sary Raasch. Těším se na druhý díl a doufám, že mě překvapí! 😍

Tak co? Stále váháte ohledně Humbooku, nebo už máte jasno? 😊

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

6 komentářů:

  1. Já se na Humbook určitě chystám, minulý rok jsem skoro celou dobu proseděla u besed autorů a byla jsem víc než nadšená tím, jak se autoři rozpovídali. Takové akce mám hodně ráda. :) Navíc člověk i zjistí, jak dobře je na tom s angličtinou (zjistila jsem že na tom nejsem zas tak hrozně a rozumím jim xD).
    Jsem ráda, že na Humbooku bude Sara, mám od ní Sníh nebo popel jako eknihu. Mám v plánu si ji ale přečíst až po státnicích, tak jsem zvědavá jak se mi bude líbit. :-)
    A navíc jsem také zvědavá, co za autory se ještě na Humbooku objeví :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem zase byla všude a nikde! :D Jelikož jsem jela na Humbook hned po škole, někdy kolem 4 hodiny, tak svíčky už byly plné, záložky rozebrané a zbytek dne jsem strávila ve frontě na autogramiádu! :D Ale neskutečně moc jsem si to užila, a nejlepší fail byl, když mi pak ty knihy spadly před A. G. Howard! Ach bóže! :D
      Já se na autorku moc těším! Její kniha sice průměr, ale těším se až potkám ji! Co se týká dvojky, tak snad se do knihy pustím brzo, ale věřím, že do října to stihnu. :D
      Taky se těším, kdo budou zbývající autoři! A určitě jsem zvědavá, jestli pozvou i české autory jako u předchozího ročníku Vilmu Kadlecovou nebo Martina Bečana! Pokud se mi nepodaří na HumbookStage odchytit Pavla Bareše, tak bych si přála, aby byl on jedním z autorů, co tam bude vystupovat! :D

      Vymazat
  2. Knihy jsem ještě nečetla, ale teď mám díky Humbooku možnost. Na autorku už se moc těším, protože vypadá velmi sympaticky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, doufám, že se ti budou líbit. :D Nevím, jestli jsi už to viděla, ale ani Míša ani Kája to nehodnotí moc přívětivě, tak maličko panikařím. Hlavně tedy u dvojky. :D Ale rozhodně se těším, jak na dvojku, tak na autorku! :)

      Vymazat
  3. Skvělý článek. :) Stejně jako loni se na Humbook chystám. :) Stále doufám, že další vybranou autorkou bude Leigh Bardugo. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! ♥ Já taky! Upřímně, myslela jsem si, že prvním zahraničním autorem bude právě ona, nebo Marissa, ale těším se i na Saru. I když mě její knihy moc nebaví. :D

      Vymazat