Listopad s Egmontem | 2016


S novým měsícem přichází i nový projekt, a tentokrát se zaměříme na knihy z nakladatelství Egmont. Vždycky ke konci měsíce jsem napnutá a natěšená, jaké knihy budeme ten následující měsíc číst, jenže nyní jsem se opravdu nutně potřebovala pustit do jedné velmi oblíbené knižní série, kterou mám doma již delší dobu půjčenou z knihovny, takže jsem váhala, zda se zúčastním listopadového projektu. Nakonec se k mému štěstí zúčastním, protože mohu skloubit obě věci dohromady!

Tou jmenovanou sérií, kterou prostě musím tento měsíc přečíst, a také vrátit do knihovny je série Měsíční kroniky. Kdo o této sérii ještě neslyšel, tak jako by nežil - okamžitě to napravte! Celá tato série je postavena na převyprávění známých pohádkových příběhů - Popelka, Červená Karkulka, Locika a Sněhurka - a ty pak společně vypraví jeden hlavní příběh. První díl, Cinder, je příběhem jedné neobyčejné Popelky, která je ve skutečnosti kyborg - něco jako napůl člověk, napůl stroj. Když se mi Cinder dostala do rukou byla jsem nadšená, příběh byl famózní, a šíleně jsem se těšila na pokračování, které bylo ještě daleko. Pak ale vyšla Scarlet, což je příběh Červené Karkulky a Vlka. Opět byla jsem nadšená, ale i maličko zklamaná, jednoduše jednička byla o něco lepší. A o několik měsíců později vyšel třetí díl, Cress, a kratičká kniha o Levaně, Nejkrásnější, a já byla jako v sedmém nebi, dokud jsem neviděla, jak tlustá bichle ta Cress je, a neustále ji odsouvala na později, a do dneška jsem obě knihy nepřečetla. Jenže nyní přišel čas na re-reading první dvou dílů, a následně na přečtení třetího a krátké novely. Důvodem proč teď, je vydání závěrečného dílu série, Winter! Sice si ještě minimálně půl roku počkám, než ji seženou do knihovny, ale to už nějak přežiju. Hlavní je, že jsme se dočkali toho, že u nás vyšla! Hned od zítra začínám číst Cinder, a snad se mi to podaří, a já do konce tohoto měsíce přelouskám všechny díly, tedy kromě Winter. Držte mi palce!

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

8 komentářů:

  1. Já v rámci Listopadu s Egmontem rozečetla konečně Hraničářova učně :) Každopádně první dva díly Měsíčních kronik mám doma taky, ale asi na ně teď ještě nedojde...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hraničářova učně jsem měla již několikrát půjčeného z knihovny, ale nikdy jsem se k němu nedostala, asi mě moc nezaujal..:/ Ale tobě přeji ať se ti líbí a čtení si užiješ!..:)

      Vymazat
  2. Moje výzva zní: Zkusit přečíst alespoň jednu knihu od Egmontu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pozitivní myšlení! Tak ti přeji hodně štěstí!..:3

      Vymazat
  3. Scarlet mám na listopad také v plánu, tak snad bude stejně tak úžasná jako Cinder :)
    Užij si čtení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už jednou Scarlet četla, a přišlo mi to maličko slabší než Cinder, ale věřím, že se mi nyní kniha bude líbit víc!..:)

      Vymazat
  4. První tři díly jsem už četla, ale ráda bych si je všechny přelouskala znovu, než se dostanu k tomu poslednímu :) Hezké čtení! :)

    OdpovědětVymazat