Umění předstírat | Recenze


Umění předstírat | Rachel Harris



Originální název:
 The Fine Art of Pretending
Autorka: Rachel Harris 
Série: Umění předstírat
Díl: 1. 
Počet stran: 310 
Vazba: E-kniha (Hardback)
Nakladatelství: CooBoo
Rok vydání: 2015
Hodnocení na Databázi knih: 78% 
Hodnocení na Goodreads: 3.71


Alyssa má problém, a tím jsou kluci. Jak se ukázalo, moc se o ni nezajímají, a proto je nucena provést radikální proměnu, kterou nazve "operace Sex-appele." V podstatě jde o to, že Aly, za pomocí svých skvělý kamarádek, vytvoří novou verzi sebe sama. Jenže stále to není ono, něco chybí. Přítel. A kdo jiný by byl perfektním kandidátem na tuto pozici, než školní sportovní hvězda Justin? Ale on si ji nevšímá, protože není dost oblíbená, takže Aly přichází z dalším plánem. Požádá svého dobrého kamaráda Brandona, kterému věří celým svým srdcem, aby předstíral, že spolu chodí. Jenže znáte to, přátelství mezi holkou a klukem? O tom si nechte zdát.

O to více je Aly do předstíraného vztahu zapálená, když zjistí, že banda kluků, kdysi dávno, jednou večer, rozdělila holky ze školy do dvou skupin. Do skupiny na trvalé vztahy a občasné povyražení. A právě Aly patří do té první skupiny, a hodlá to změnit. Jenže když pak do předstíraného vztahu přijdou city, není to tak lehké, jak se zpočátku mohlo zdát.

Alyssa, sedmnáctiletá studentka, je v koncích. Poprvé si uvědomila, že asi není dostatečně hezká a přitažlivá, když se o ni kluci nezajímají. Proto přichází se šíleným plánem - s operací Sex-appele - která zprvu zahrnuje jen změnu zevnějšku, jako je změna šatníku a používání šminek. Jenže pak to přeroste v něco většího. Aby Aly všem dokázala, že to myslí vážně, musí mít přítele, a chce Justina. Jenže nejprve musí předstírat vztah se svým dobrým kamarádem, protože jinak se k Justinovi nedostane. Mé první setkání s hlavní hrdinkou byl obrovsky šok. Autorka totiž okamžitě čtenáře hodí do Alyina šíleného nápadu - operace Sex-appele - kde se v podstatě Aly cítí bez kluka naprosto ztracená. Nedokázala jsem se rozhodnou, co s Aly provést dříve, začít ji litovat, nebo ji profackovat. Nemohla jsem pochopit, že ta holka, kterou opravdu umí být - milá, hodná, chytrá, přátelská, věrná, sportovně nadaná - je taková hlupačka.

Jenže Aly nebyla jediným kamenem úrazu této knihy. Svůj podíl měl na něm i Brandon. Milující, sladký, opět sportovně nadaný, chytrý Brandon. Jenže i on má svá negativa, jako fakt, že celou knihu je naprosto slepý ohledně Aly, a svého vztahu k ní. Jenže s ubíhajícími stránkami, si Brandon ke mě přeci jen našel cestičku. Rozhodně se mě získal víc než Aly, se kterou jsem se bohužel, za celou knihu, nedokázala ztotožnit. Ještě štěstí za celkem rozumného Brandona a Alyiny perfektní kamarádky.

Na knihu Umění předstírat mě nalákala krásná romantická obálka a anotace. Předstíraný vztah mezi nejlepšími přáteli, no nezní to dobře? Vytvořila jsem si svůj vlastní obrázek, o čem kniha asi bude, ale k mé smůle jsem asi od knihy očekávala moc. Bohužel se mi dostalo průměrného příběhu s hloupou, k politování hodnou, hlavní hrdinkou a trošku natvrdlým hlavním hrdinou. Příběh nemá nijak zvláště složitý děj, vlastně je to spíše velmi průhledné a předvídatelné. Ale přeci jen měla kniha své kouzlo. Autorka opravdu píše čtivě, takže stránky utíkaly rychlostí blesku, a já knihu měla za den přečtenou. Osobně si myslím, že být mladší, tak by se mi příběh líbil více, takže rozhodně knihu doporučuji mladším čtenářkám. Ostatním také, ale rozhodně od ní neočekávejte zázraky. Je to taková oddechová jednohubka, na dlouhé zimní večery přímo perfektní. Za mě tedy hezké tři hvězdičky.

Hodnocení: 
Za poskytnutí e-knihy na recenzi děkuji portálu eReading.cz

Zdarma ukázka knihy je dostupná zde.

E-knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Kniha na mě čeká v poličce, tak jsem zvědavá, jak u mě dopadne (a kdy se k ní dostanu :D) :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak až se k ní časem dostaneš, budu ti přát, aby se ti líbila!..:) A já mezitím budu trpělivě čekat na druhý díl o Justinovi..:D

      Vymazat