Říjen s Baronetem | Zhodnocení


Říjen se blíží ke konci a to znamená i konec projektu Říjen s Baronetem. K mé smůle se moje nastoupení do práce dost projevilo na moji chuti ke čtení, takže přečtených knih z tohoto nakladatelství vážně moc není. Opravdu mě to mrzí, ale tolik času na čtení teď prostě nemám, zvláště když máte tak šílené směny jako já, od rána do večera, a jen párkrát volno. Ale i přes moje problémy mám radost, že se mi přeci jen na na začátku měsíce podařilo něco přečíst, protože nyní bych to již dočítat nestíhala.

Rockové sólo - Kylie Scott | Goodreads | Databáze knih | ČBDB

První knihou, kterou jsem měla přečtenou překvapivě za den, byl druhý díl ze série Stage Drive. Tato série si mě svým způsobem získala jedničkou, kde hlavní hrdinka Evelyn z opilosti udělala hloupost, vdala se za velmi populárního člena hudební skupiny, Davida. Jednička se mi v té době, co jsem ji četla velmi líbila, a dost jsem si tam oblíbila hlavního hrdinu právě tohoto druhého dílu, bubeníka Mala, takže jsem se na dvojku moc těšila. K mojí smůle se zde Mal projevil jako naprostý hlupák a moula a totálně si to u mě pokazil. Co se týče výběru jeho hlavní hrdinky Anne, tak ona je přesně taková jako on, hloupá, naivní, prostě husa k pohledání. Autorce se podařil sepsat skvělý pár, který prostě pro sebe byl stvořen. O to víc mi zážitek z knihy zkazila ta příšerná přezdívka, kterou Mal Anne dal - Tykvička. Prosím pěkně, co tohle má být? Myslím, že jsem byla dosti mírná, když jsem knize okamžitě po dočtení dala tři hvězdičky, protože nyní si uvědomuji, že tento díl byl vážně špatný, a lepší hodnocení jak dvě hvězdičky - za Bena, Lizzy, Jimma a Lenu - si to prostě nezaslouží.

Navždy s tebou - Jennifer L. Armentrout | Goodreads | Databáze knih | ČBDB

Abych si spravila chuť otevřela jsem další knihu, tentokrát od mé vcelku oblíbené autorky oddychové četby, Jennifer. Pátý díl série Počkám na tebe jsem si prostě už nemohla nechat ujít. Všechny předchozí díly mě bavily, ale na první díl s Avery a Cameronem prostě neměly, jelikož ten jejich příběh byl nejlepší, o tom není pochyb. Co se týče tohoto pátého dílu, tak se přiznám, že jsem neměla potuchy do čeho jdu. Hlavní hrdinka Stefanie pro mě byla nováček, z předchozích dílů jsem si na ni nevzpomínala. Podobně tomu bylo i u hlavního hrdiny Nicka. Jenže na rozdíl o minulé knihy - Rockového sóla - jsem si zde hlavní hrdiny opravdu oblíbila. Musím ale říct, že jsem s pár názory Stef nesouhlasila, ale to na ni nezměnilo můj názor. Osobně si myslím, že tento díl se autorce opravdu povedl, i když opět to bylo klišoidní, naivní, předvídatelné a na jedno brdo, mě se to líbilo, a moc se těším na další knihy z této série. Knize jsem tedy nakonec dala čtyři hvězdičky, protože to bylo opravdu super, ale na příběh Cama a Avery, který ode mě získal pět hvězdiček, to prostě nemělo.

Tajemné touhy - Jennifer L. Armentrout | Goodreads | Databáze knih | ČBDB

A poslední knihou z nakladatelství Baronet je opět kniha od mé oblíbené Jennifer, jenže tentokrát se jedná o něco úplně jiného. O první díl její nové série Wicker. Musím přiznat, že mě tato kniha už dlouho zajímala, a kdo za to může, no přece ta překrásná obálka, co si budeme nalhávat. Ohledně anotace, tak to už je jiná. Vůbec jsem netušila, co mám od příběhu očekávat, a to jsem si anotaci četla dvakrát. Do knihy jsem se jednou snažila začíst, jenže to nešlo, tak jsem to zkusila znovu. Dopracovala jsem to až do poloviny knihy, kde jsem to nakonec vzdala pro nedostatek času. Proč? Kniha není špatná, jen ten příběh za krásnou obálkou je složitý, tak se na něj musíte plně soustředit, na což jsem v poslední době neměla pomyšlení. Proto kniha putovala do rozečtených, kde si ještě nějakou chvíli pobude, alespoň do té doby, než si naleznu dostatek času na ní. Ale jinak musím říct, že autorka přišla opravdu s něčím novým, žádní upíři, ale starobylí mýtové, a Jinosvět! Jednoduše tu knihu jednou opravdu musím dočíst.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

4 komentáře: