Říjen s Baronetem | 2016


Září skončilo a nový měsíc je tu! Září bylo ve znamenaní knih od nakladatelství CooBoo, a podle mě, bylo září skvěle, kdežto říjen bude tentokrát ve znamení knih od nakladatelství Baronet! Eliška opět přišla s nový projektem, který mě naprosto dostal. Od tohoto nakladatelství mám doma spoustu knih, na které jsem si ještě nenašla čas, ale s tímto projektem to hodlám zlepšit, tak mi držte palce.

První kniha, kterou jsem od Baronetu doma objevila, je kniha Monument 14. Tuto knihu jsem získala za pár korun ve slevě, nemohla jsem ji tam nechat! Když kniha vycházela, slyšela jsem na ni samou chválu, jenže v té době jsem na knihu neměla moc pomyšlení. Jenže pak se kniha objevila ve slevách a já neodolala. Chtěla jsem si pořídit i druhý díl, ale nějak to nevyšlo. Ohledně obsahu knihy toho moc nevím, anotaci jsem četla před nějakou dobou, takže to hodlám teď napravit. Jak jsem si podle obálky myslela, jedná se o dystopii. Já miluji dystopie, takže se na tuto knihu nesmírně těším. Podle anotace, čtrnáct dětí uvízne v supermarketu, kde sice mají všechno, jenže jejich rodiny jsou venku, kde svět ničí silné bouře. Upřímně, já nemám slov. Anotace je vážně velmi působivá, a já doufám, že se během měsíce ke knize dostanu.

Druhou knihou, co jsem ve své knihovně vylovila, je kniha Anna krví oděná. Tento svým způsobem "horor" jsem již jednou četla, a byla z něj neskutečně nadšená. Již dlouho mám na seznamu pořízení si i druhého dílu, ale bohužel stále k tomu nedošlo. A když jsem se doslechla o projektu Říjen s Baronetem, vzpomněla jsem si na Annu krví oděnou a řekla si, že je asi čas na re-reading. Nevím, zda jste o tom slyšeli, ale tato kniha se dočká svého filmového zpracování! Já když jsem se o tom doslechla, byla jsem nadšená. A ještě víc, když jsem viděla herce, které do hlavních rolí vybrali. Kdo ví zda se toho filmu někdy u nás dočkáme, ale už jen fakt, že vybrali herce je fantastický. Moc se těším na re-reading této knihy, a snad si jednou pořídím i ten druhý díl.

Dystopií nikdy není dost. Hned po Monumentu 14 jsem si vzpomněla na další knihu, kterou jsem si ukořistila ve slevách, a tou knihou je Dech. Už si nevzpomínám, kdo to byl, ale před lety mě někdo na tyto dvě knihy někdo nalákal, ale až nyní se do nich hodlám pustit. Opět podobně jako u Monumentu, si již nevzpomínám, o čem kniha je. Zrovna teď jsem si přečetla anotaci knihy, a jsem paf. To jako vážně? Privilegovaní lidé si přivlastnili kyslík, a pokud chcete dýchat, tak za něj musíte platit? Já jsem naprosto unešená z tohoto příběhu! Vůbec netuším, co mám od příběhu očekávat. Jediné co mohu říci je, že mě anotace, a také hlavně famózní obálka, zaujala natolik, že si knihu rozhodně musím přečíst!

Další knihou, kterou již vlastně mám i přečtenou, je kniha Rockové sólo od Kylie Scot. Jak jsem již v jiném článku zmiňovala, tato kniha pro mě byla obrovským zklamáním. Na Mala, bubeníka známé kapely Stage Dive, jsem byla velmi zvědavá, a moc jsem se na něj těšila, když jsem při čtení knihy, zjistila, že je kniha o něm. Jenže pak bum! Mal sice může být drzý, paličatý a sexy jak hrom, ale myšlenkově je úplně někde jinde, asi někde ve věku čtyř let. Důvod? Přezdívka Tykvička? Maličko si zanadávám, ale při čtení této knihy, jsem si připadala jako v mateřské školce. A co si budeme povídat o Anne. Anne není moc chytrá, spíše naopak, protože, jaký normální člověk, by u sebe nechal bydlet chlapa, kterého vůbec nezná? Sice mě hlavní hrdinové knihy nikterak neoslovili, má tato kniha světlou stránku. Je tam zmínka o Davidovi a Evelyn, které jsem měla vážně moc ráda, a také se mi dost líbili Ben a Lizzy. Co vím, tak mají i vlastní knihu, takže pokud někdy budu mít chuť, určitě bych si jejich příběh ráda přečetla. Jinak ale Rockové sólo pro mě bylo prostě ohromným zklamáním. Tohle se autorce vážně nepovedlo.

Knihu Navždy s tebou mám již také přečtenou. Neodolala jsem, a hned po přečtení Rockového sólo jsem si prostě musela zlepšit náladu. Autorka J. Lynn, neboli Jennifer L. Armentrout, má spoustu knih na svém kontě, a upřímně, všechny jsou na jedno brďo. Dějově knihy nikdy nejsou složité, a je snadné uhodnout jejich zápletku, takže já je považuji za takovou oddechovou četbu. I tak si ale vždy ráda přečtu nějakou její novou knihu, protože vím, co od ní mám čekat. Tentokrát mi padl zrak na knihu Navždy s tebou, která je o Stefanie. Na Stef si vůbec nepamatuji z předchozích dílů, ale to vůbec nevadí, jelikož jsem si ji v této knize připomněla a oblíbila. I hlavního mužského hrdinu Nicka, jsem si velmi oblíbila. Škoda jen toho předvídatelného příběhu. Konec jsem odhadla asi v polovině knihy, není to zas tak těžké, ale jinak tato kniha byla opravdu moc fajn, bavila mě, a to je vážně super. Zároveň mě velmi potěšilo, že autorka nezapomněla ani na své předchozí hrdiny, a i v této knize se opět objevují. Hlavně mě tedy potěšila zmínka o Avery a Camovi. Ta byla vážně perfektní. Camův a Averyn příběh je popravdě můj nejoblíbenější, a jsem velmi ráda, jak to s nimi nakonec dopadlo.

S autorkou Jennifer L. Armentrout ještě nekončím! Mám totiž v tabletu ještě jednu její knihu, kterou jsem ještě nečetla. Jedná se o první díl v trilogii, Tajemné touhy. Vlastně o této knize vůbec nic netuším. Vím jen to, že když vycházela, neskutečně moc se mi líbila její obálka - ano, kdo nevybírá knihy podle obálky, ať se přihlásí! - která je vážně fantastická. Zrovna teď jsem si přečetla anotaci, a vůbec nevím, co na ni říkám. Myslím si, že je působivá, to rozhodně, ale jestli si náhodou na sebe autorka neušila pohromu, protože si ani za nic nedokážu představit, co by se za tím příběhem mohlo skrývat. Co se hodnocení týká, není nejlepší, ale tomu je u této autorky skoro furt. No uvidíme, co sama na tuto knihu řeknu, jelikož se do ní chystám opravdu brzy pustit!

Bubny prosím! Dostali jsme se k poslední knize od nakladatelství Baronet, kterou si tento měsíc prostě nesmím nechat ujít. Už také je na čase, abych si Pátou vlnu přečetla i já sama, a nesoudila knihu podle názorů ostatních, ale také i podle toho jak na mě zapůsobilo filmové zpracování této knihy! Ano, tato kniha se letos dočkala filmu, které jsem naprosto vůbec nepochopila, a také mě dost naštvalo. Trailer k filmu vypadal dost slibně, jenže smůla, asi jsem celkově od filmu měla úplně jiná očekávání, protože i přes skvělé herce, se mi ten film nelíbil. A teď to hodlám napravit tím, že si chci přečíst knižní předlohu, a následně na to, se znovu podívat na film. Věřím, že mě kniha naprosto oslní a odzbrojí, protože je to kniha, a kniha je vždy lepší než film - občas, některé filmy odsuzovat nebudu. Neskutečně moc se těším až se do Páté vlny začtu, snad bude můj názor na tuto knihu stejně nadšený, jako ostatních čtennářů, kteří tuto knihu četli.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Dobrý nápad! Od Baronetu toho taky mám docela dost :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak se také zapoj! Zajímalo by mě, jaké knihy by jsi četla ty..:D

      Vymazat