One Week Girlfriend | Recenze




One Week Girlfriend | Monica Murphy


Autorka:
 
Monica Murphy
Série: Drew + Fable
Díl: 1. 
Počet stran: 155
Vazba: Ebook 
Nakladatelství: Random House
Rok vydání: 2013
Hodnocení na Goodreads: 3.95




Fable to nemá jednoduché. Její otec matku opustil už před několika lety, a jediné východisko, které Fableina matka viděla, bylo po hlavně se vrhnout do dalšího vztahu. Z toho vztahu přišel na svět Fablein nevlastní bratr, Owen, a podobně jako minule, i tento muž zmizel rychle jako se objevil. Nyní o několik let později, je Fable starší, stará se o dospívajícího bratra a naprosto nemožnou matku, která skáče z jednoho vztahu do dalšího, a smutek utápí v alkoholu. Pro Owena se Fable vzdala vysoké školy, a začala pracovat v místním  baru. I přes její strašnou minulost, a bohužel i trpkou přítomnost, Fable touží po někom, kdo by ji miloval a ctil, jenže v tom baru dokonalého mužského prostě nenajde.

Z čista jasna přichází nabídka od školní fotbalové hvězdy, Drewa Callahana, který nutně potřebuje její pomoc. Žádá ji, aby na týden předstírala, že je jeho přítelkyně. A samozřejmě, zadarmo to nebude. Fable nakonec souhlasí, jenže rozhodně nečekala, že svou přítomností na rodinné oslavě Díkůvzdání odhalí svojí duši Drewovi a on jí své temné tajemství.

Fable má potíží až nad hlavu. Její matka si žije divokým životem s kolikátým přítelem, a peníze bere na alkohol. Její mladší bratr dospívá a objevuje temná zákoutí, jako jsou drogy nebo cigarety. Pro jejich dobro se Fable vzdává vysoké školy a jde pracovat, aby měli jak zaplatit účty. Fable je milá dívka co si prožila hrůzu, ale stále stojí na nohou. Je obětavá a laskavá, a ta nejlepší starší sestra, jenže umí být i tvrdá, paličatá, a v některých situacích si dokáže dupnout. Fable možná není perfektní, na škole má pověst děvky, ale mě přišla sympatická. Já osobně si ji opravdu oblíbila.

Na rozdíl od Fable, je Drew Callahan velmi oblíbený. Hraje fotbal, je kapitánem týmu, a jeho pověst je skvělá. Mohl by mít na každém prstu omotanou nejednu holku, jenže on takový není. Spíš jako by se holek bál. Bojí se jich, protože by jim pak musel ukázat svoji duši. Jenže pak přijde problém, a on potřebuje Fableinu pomoc. Ví, že ona od něj nebude nic očekávat, a to je pro něj skvělé. Drew je tajnůstkář, ale je milý, chytrý, sladký, ale i odtažitý. Drží si od těla nejen holky, své kamarády z týmu, ale hlavně svoji rodinu. Nejvíc asi se drží dál od své nevlastní matky, která je opravdu pěkná potvora.

Měla jsem tu čest již tuto knihu jednou číst, ve fanpřekladu, a byla jsem z ní opravdu nadšená. Jenže s postupem času jsem na knihu zapomněla, a nedávno se mi znovu dostala do rukou. Nyní ale v originálním znění - tedy v angličtině. Neváhala jsem ani minutu - angličtina neangličtina - a do knihy se s chutí pustila. Ani ne za dva dny jsem ji měla přečtenou. Autorka totiž píše snadnou angličtinou, takže pro začínající čtenáře - jako jsem já - naprostá paráda. Do příběhu jsem se začetla opravdu rychle, ale už asi v polovině knihy mi došlo, jaké je Drewovo tajemství. Bohužel, může mít kniha opravdu skvělé hlavní hrdiny, předvídatelnosti se v mém případě nevyhnula. I když jsem konec odhadla, jakmile jsem k němu dorazila byla sem naprosto paf. Napnutá jak struna, myslící si, sakra já vážně nutně potřebuji pokračování!  Za tu předvídatelnost nemůžu jinak než dát knize čtyři hvězdičky, které jsou ale hodně dobré a já se těším na pokračování Fableina a Drewova příběhu.

Hodnocení:

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

4 komentáře:

  1. Na túto knihu sa až tak dlho chystám, ale nedokážem sa k nej dopracovať, tak aspoň tajne dúfam, že do konca tohto roka ju budem mať prečítanú.....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Rozhodně neváhej, je to opravdu skvělá kniha. Budu ti držet palce!..:D

      Vymazat
  2. Taky jsem jí před nějakou dobou četla v originále, když jsem si potřebovala oživit angličtinu. Je to docela pěkný příběh.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím, mě to neskutečně moc překvapilo, a velmi se těším na další autorčiny knihy..:)

      Vymazat