Láska jako z filmu | Recenze


Láska jako z filmu | Victoria Van Tien


Originální název: Love Like the Movies
Autorka: Victoria Van Tien
Série: -
Díl: -
Počet stran: 240
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Mladá fronta
Rok vydání: 2015
Hodnocení na Databázi knih: 74%
Hodnocení na Goodreads: 3.92
Hodnocení na ČBDB: 72%



Kenz měla vždy jasno ve své budoucnosti. Má slibnou práci coby kreativní ředitelky v reklamní agentuře, plánuje svatbu se skvělým mužem a přemýšlí o založení rodiny. Co by se mohlo zvrtnout, že? Jenže Kenzi si její rodina neváží. Její matka si za svou jedinou dceru našla náhradu v podobě manželky svého syna, a ty mají spolu mnohem lepší vztah než Kenzi se svou matkou. Vše se zhoršuje, když do Kenziho života znovu vpluje její bývalý přítel Shane, který ji i po tolika letech dokáže obrátit život vzhůru nohama. Shane za Kenzi přichází s nabídkou - ona si potřebuje udržet práci, on zase její talent ke svému snu, postavit kino s restaurací. Takže spolu prožívají různé romantické scény z těch nejznámějších filmů jako Pretty Woman, Samotář ze Seattlu či Deníku Bridget Jonesové. A najednou se Kenziin život ocitá v chaosu. Koho si Kenzi vybere? Svého snoubence Bradleyho, kterého miluje její rodina a zapadá do ní více než ona, nebo nepředvídatelného Shane, který ji již jednou pobláznil srdce, a právě to dělá zase?

Kenzi má vše, o čem kdy snila - snoubence, práci, skvělé přítelkyně - a teď tím vytře zrak své dokonalé rodině, do které nikdy nezapadal. Vždy si v ní připadala jiná, nechtěná a přehlížená hlavně svou matkou, která svoji jedinou dceru nahradila snachou, a otcem, který si má více co říct se svým synem, než dcerou, jelikož mají něco společného - doktořinu. Kenzi není špatná, je milá, laskavá, ale dokáže být i tvrdohlavá a drzá, jenže má i romantickou duši, kterou její snoubenec nezná. Tuto část ji samé, zná pouze jediný člověk, Shane, její bývalý přítel, který ji na vysoké škole zradil. A nyní se po tolika letech objevuje Kenzi před nosem, aby jí dokázal, že se změnil. Kenzi je super hlavní hrdinka, kterou si nelze neoblíbit, a trošku ji i nelitovat za tu její perfektní rodinu, do které se její snoubenec hodí více než ona. Má úplně skvělou romantickou duši, a je ochotná dělat i trhlé věci na veřejnosti - jako třeba napodobovat známé filmové scény z romantických klasik.

Na rozdíl od Kenzi, která je nyní každým coulem realistka, je Shane snílek, který se ale usadil a své sny začal plnit. Už to není ten přelétavý kluk, jakým kdysi byl. Shane je stejně jako Kenzi perfektní, je sympatický, vtipný, věrný, ale hlavně je nepředvídatelný a plný energie do nových dobrodružství. Tak koho si tedy Kenzi nakonec vybere?

Když jsem se do knihy pouštěla, neměla jsem žádná velká očekávání. Četla jsem si anotaci, zaujaly mne ty filmové scény z romantický klasik jako třeba Pretty Woman, nebo Samotář ze Seattlu, tak jsem si řekla, jdu do toho. Sice se nepovažuji za takovou romantičku, jako je naše hlavní hrdinka, ale uznávám, že ty filmy jsou vážně velmi povedené. Již od první stránky jsem se do Kenzina příběhu zamilovala a řvala ne, ona a Bradley, nikdy! Možná je kniha Láska jako z filmu jedno velké klišé, ale mě to tak nepřišlo. Kniha je správně praštěná, spíše až střelená, nebude vás nudit, neustále se bude s hlavní hrdinkou radovat, či brečet, nespočetně krát vás kniha určitě překvapí a rozesměje, tak jako mě. Já nemám co vytknout, ani na co si stěžovat, mě si kniha velmi získala, a já se k ní ráda budu vracet. 

Hodnocení:

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji internetovému knihkupectví Kniha.cz

Knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. Krásná recenze! :)
    O knize velmi uvažuji, takže by bylo fajn, kdybych ji ku příkladu našla v knihovně :D

    OdpovědětVymazat