Návrh | Recenze


Návrh | Elle Kennedy


Originální název: The Deal
Autorka: Elle Kennedy
Série: Off Campus
Díl: 1.
Počet stran: 424
Vazba: Hardback
Nakladatelství: Baronet
Rok vydání: 2016
Hodnocení na Databázi knih: 92%
Hodnocení na Goodreads: 4.34

Dva naprosto odlišní lidé, Hanna a Garrett, kteří spolu chodí do stejné třídy, by na sebe nikdy nepromluvili, kdyby nebylo toho závěrečného testu z etiky. Právě toho testu, který tolik žáku projelo na celé čáře, a Garrett není výjimkou. Bohužel, ale to není to nejhorší. Pokud si neudrží průměr, nebude moci pokračovat v hokeji, a právě proto dává Hanně návrh. Jelikož si je moc dobře vědom, jak Hanna zamilovaně hledí na pohledného fotbalistu, využije příležitosti. Navrhne ji, že pokud mu pomůže s opravným testem, pomůže jí stát se oblíbenější a žádoucí. Hanna přeci jen souhlasí,  ale rozhodně nepočítala s tím, že se to nakonec tolik zamotá.

Hlavními hrdiny příběhu jsou Hanna a Garrett. Hanna je na první pohled milá, chytrá a laskavá dívka. Miluje zpěv a ve škole ji to jde jako nikomu, tak kde je problém? Problém je v tom, že pokud přijde na kluky, neví si rady. Už dlouho s žádným nebyla a svádění není zrovna její parketa. A najednou, do jejího nalajnovaného života vstoupí pohroma v podobě nejoblíbenějšího kluka na škole, kapitána hokejového týmu, Garretta Grahama. Garrett je velmi neodbytný a ve škole je znám jako pořádný sukničkář. Holky střídá jako ponožky, ale nic jiného nečekejte. Kromě hokeje Garretta nic jiného nezajímá, nezávazný sex, ale lásku na celý život? To by ho jen rozptylovalo od týmu a jeho jediné lásky, hokeje. Jenže pod touhle svou nabubřelou slupkou, Garrett skrývá úplně jiného člověka. Člověka, který je až neuvěřitelně chytrý, ale stále velmi paličatý. A jakožto kapitán týmu, si prostě musí udržet určitý průměr známek, aby mohl hrát na ledě. Ale jak to má udělat, když jejich nová učitelka na etiku je taková puntičkářka? A právě proto potřebuje Hannu.

Na rovinu si přiznejme, hlavní hrdinové jsou naprosto úžasní. Stejní paličáci a stejně drzí. Oba mají stejné povahy, takže tvoří naprosto perfektní pár. Hned od začátku jsem se do nich zamilovala, kdo by taky ne, že, zvlášť, když si Hanna od Garretta nenechá nic líbit, a vše mu oplácí. 

Když jsem se do knihy pouštěla, měla jsem od ní velká očekávání. Krásná obálka a anotace se postaraly o opravdu skvělý první dojem, teď jen, co ten příběh za ní. Hned od první stránky mě příběh Hanny a Garretta naprosto pohltit a nepustil, a já knihu přečetla za necelý den. Nemohla jsem se od ni odtrhnout. Možná si říkáte, že se jedná opět o jednoduchou young adultku, kde hlavní hrdinka padne hlavnímu hrdinovi k nohám a láska jako trám. Ale tady ne. Autorka přišla sice s ohraným tématem, ale tak skvěle s s ním pohrála a přidala do něj takové to neuvěřitelně čtivé kouzlo, které jsem měla tu možnost poznat pouze u jediné autorky, a to je Colleen Hoover. Stejně jako Colleen , Elle má tu schopnost čtenáře hned od první stránky zaujmout, a ze své knihy učinila velmi neobyčejný příběh vysokoškolských studentů, který si vás okamžitě získá, a vy se k němu budete rádi vracet. Ale vztah mezi Hannou a Garrettem není to jediné, co vám kniha nabízí. Hlavní hrdinové nejsou dokonalí, zažívají problémy, a čtenář je prožívá s nimi. 

Co na závěr dodat. Tato kniha pro mě byla naprostá bomba, její čtení jsem si nesmírně užila, hlavní hrdiny si naprosto oblíbila a nikdy na ně nezapomenu. A takovým skvělým doplněním knihy jsou i odkazy na úžasné písně, které rozhodně stojí za to si poslechnout. A závěrečné zhodnocení - jednoznačných pět hvězdiček a má vřelá doporučení!

Hodnocení:

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji internetovému knihkupectví KNIHCENTRUM.cz

Knihu si můžete pořídit zde.

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

10 komentářů:

  1. Ty jó, já mám normálně chuť si tu knížku přečíst. :D Ohledně podobných knih jsem taková opatrná, protože se často ukážou jako naprosto hloupoučké, ale občas se najde doba, kdy mi přesně takhle hloupoučké knížky vyhovují, čímž neříkám, že by taková tahle knížka byla, ale určitě je to takové to oddechové čtení, u kterého člověk nemusí moc přemýšlet. :) Každopádně se blíží léto a tohle vypadá na skvělé letní čtení, tudíž se po téhle knížce určitě podívám. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mám radost, že jsem tě na ní nalákala..:D Doufám, že se ti bude líbit až se do ni pustíš, tak jako mě..:)

      Vymazat
  2. Knihu sice číst nebudu, ale recenze se mi moc líbila.
    Kateřina

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkná recenze, po které si knihu musím přečíst. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! Určitě se po knize sama podívej, a pak mi dej vědět, jak se tobě líbila...:)

      Vymazat
  4. Sice podobné YA už moc nečtu, ale vždy se dá najít nějaká, která je opravdu dobrá. Už jenom to, že je hlavní hrdina hokejista, se mi líbí, takže si ji ukládám do to-read listu a těším se, až si ji přečtu. :) Super recenze! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!..:D Doufám, že se ti kniha bude líbit až se do ni sama někdy pustíš..:D

      Vymazat
  5. Knihu som čítala prednedávnom ešte po anglicky a bola som najprv dosť skeptická, ale veľmi mi to sadlo. Príbeh bol super a fakt rozmýšľam, že sa pustím aj do ďalších kníh, len ja akosi nemusím tieto moderné NA trendy, že každá kniha je o inom páre, tak ešte uvidím.
    Momentálne mi asi najviac padla do oka séria The Royals, to som fakt zvedavá na druhý diel.

    OdpovědětVymazat
  6. Wow, koukám, že jsi z Návrhu opravdu hodně nadšená. Úplně chápu proč.:)

    OdpovědětVymazat