Letní knižní výzva | 2016


Brzy začnou prázdniny a léto, a co to pro správného knihomola znamená? No přece více času na čtení! A právě proto, jsem se rozhodla si udělat menší letní knižní výzvu. Původně jsem neměla ani zdání jakého rázu bude, ale pak jsem na blogu The Book Talk objevila skvělý článek, který mě inspiroval, a já se rozhodla také zapojit! A jelikož toho není zrovna málo, tak mi držte palce, protože pokud zvládnu ze svých plánů alespoň polovinu, budu vážně koukat.

Dočítání sérií

Jelikož každý z nás má určitě nějakou tu sérii, kterou nedočetl, či prostě na její dočtení nebyl čas, nemůžu být výjimkou. Opravdu jsem našla, a to dost knih, které bych si ráda přečetla. Hlavní pro mě rozhodně je třetí díl a novelka ze série Měsíční kroniky - Cress a Nejkrásnější. Na Winter si ještě chvíli budu muset počkat. Dále tu pak mám zbylé dva díl Pod nekonečnou oblohou, závěrečný díl Lovkyně snů, druhý díl skvělého komiksu Úsměv, a v neposlední řadě druhý a třetí díl Selekce - Elitu a První. Pokud Selekci berete jako tu původní trilogii, tedy bez Dcery a Koruny, tak je to další série, kterou bych si už konečně, v klidu, bez školy, ráda přečetla.

Rozečítání sérií


Překvapivě, se mi v knihovničce nakupilo dost nových sériích, hlavně tedy prvních dílů, na které si dělám pořádný zálusk. První knihou je Čas mezi námi, škoda, že pravděpodobně u nás nedočkáme dalšího dílu. Dále tu pak mám Smrtící dotyk, naprosto úžasný Skleněný trůn, který sklízí úspěch, kde se dá, Galgada, Královnu Tearlingu, u které se těším na filmovou adaptací s Emmou Watson v hlavní roli. A nakonec, bych si moc přála si konečně přečíst první díl z trilogie Erilian a Roztomilé malé lhářky. Docela se na to těším, plus se i těším na sedmou sérii, která, jak se zdá, by měla být už poslední!

Zvědavosti není nikdy dost...

Zvědavost, jo tohle slovo to skvěle vystihuje! Většinu knih, které vidíte na fotce jsem si pořídila v akci, a to za jediným účelem, byla jsem zvědavá. Probuzení od Zuzany Janovské mám na seznamu už dlouho, stejně tak Královnu Tearlingu a Proč, 13x proto, též, tak proč nevyužít volna a nepustit se do toho, že? Královna bude určitě skvělá, a stejně tak Proč, 13x proto! Obálka je sice odstrašující případ, ale i tak se na knihu a seriál, který se chystá, moc těším. Solaris, Červený vrch, Včera tě budu milovat a Temného rytíře jsem si pro sebe ukořistila v LK, a mám z nich obrovskou radost, ale také velká očekávání. Temný rytíř je pro mne jasná povinnost, jsem velký fanda Batmana, takže doufám, že mne kniha nezklame. A stejně tak i Noční cirkus. Slyšela jsem na knihu jen samou chválu, tak uvidíme.

Anglická bomba

Konečně! Konečně si už dávám nějaké to předsevzetí, a týká se anglických knih, a doufám, že ho dodržím. Sice jsem už přečetla pár knih v angličtině - spíše takové novelky - takže to pro mne i tak bude premiéra. Ráda bych si ale přečetla první díl Harryho v angličtině. Harryho jsem četla v češtině, a na Harryho v originále se moc těším. Dále pak Fangirl, kterou mám doma už snad přes dva roky, re-telling Krásky a zvířete - Cruel Beauty - je jasná povinnost, to už si prostě nesmím nechat ujít, stejně tak re-telling nejznámějšího tragického příběhu, Romea a Julie - Juliet Immortal. A na konec, pokud se mi to podaří dostat až sem, mám tu ještě první dva díly ze série Kanin Chronicles od Amandy Hocking, jenž tuto sérii plánuje vydat CooBoo, tak jsem na sebe vážně zvědavá.

Nadílka z knihovny...


A to nejlepší nakonec! Jakmile jsem měla v ruce maturitní vysvědčení, nic mě už nedokázalo udržet a já naběhla do knihovny, a podívejte, jak to dopadlo! Jsou světla, která nevidíme, jasná priorita, moc se na tuhle bichli těším, re-reading prvního a druhého dílu Měsíčních kronik před trojkou a novelkou, Bez šance, jasná topka, Adaptace od slovenské autorky, nějaké to oddechové čtení - druhý a třetí díl ze série Tajnosti v dívčí škole, Krycí jméno Verity - jsem zvědavá, jestli mě tato kniha zaujme jako ostatní. Dostáváme se do další řady, první dva díly ze série Trnový princ, druhý a třetí díl ze série Lumikki Anderssonová, kde druhý díl se odehrává v Praze, Sparksova novinka Volba, film byl skvělý, tak jak na tom bude kniha, druhý díl knihy Důvod dýchat, Sotva dýchám, krátká knížka od Cecely Ahernové, Dívka za zrcadlem a to rozhodně to nejlepší nakonec, Fantastická zvířata a kde je najít od Rowlingové.

Jsem ten největší blázen, a jsem si toho moc dobře vědoma! Tak jsem teda zvědavá, co se mi do konce srpna podaří přelouskat. A co vy? Taky jste si dali na léto nějakou tu výzvu? :-)

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

23 komentářů:

  1. Ty se s tím teda nepářeš! :D Jsem zvědavá, jak to stihneš :DD Taky bych si měla sestavit seznam, co číst :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vůbec!..:D Rozhodně nestihnu všechno, ale možná polovinu bych mohla dát..:D Snad, budu doufat..:D Určitě si nějaký udělej, ráda si ho pak přečtu..:D

      Vymazat
  2. Vidím, že jsi taky nešetřila :) To je paráda :) Přeji hlavně, ať se knihy líbí, ať jde čtení dobře od ruky a ať si ho užíváš :) Budu se moc těšit na jednotlivé recenze a na sledování Tvého postupu ve výzvě. Jsem strašně potěšená, že ses zapojila :) Měj se krásně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uvidíme, jak to všechno budu stíhat..:D Nejen čtení má v létě v plánu. S mamkou jsem se rozhodli překopat úplně, ale vážně, úplně všechny místnosti. Všechno vyhazujeme a malujeme. Je vůbec zázrak, že stíhám něco přečíst..:D Těším se na všechny knihy a doufám, že se alespoň k polovině během léta dostanu. Nemáš vůbec zač! Já děkuju za opravdu skvělou výzvu, a doufám, že se dočkáme v budoucnu ještě dalších!..:D

      Vymazat
  3. Vypadá to na čtenářsky pěkné léto. Já takových plánů moc nejsem schopná. Vždycky dočtu a beru si další podle nálady, plán neplán :)
    Kateřina
    trojtecka.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A moc se na něj těším!..:D Po maturitě si to teď konečně můžu dopřát..:D

      Vymazat
  4. To je veliká hromada knih! Držím palce, ať je všechny zvládneš přelouskat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je, protože jsem velký blázen!!..:D Ale vážně, jsem na sebe hodně zvědavá..:D Chtěla bych aspoň během léta přečíst knihy z knihovny, které jsou rezervované, a možná něco v té angličtině. A ohledně toho zbytku, tak to nechám na náhodě..:D

      Vymazat
  5. To je teda pěkná kupa knih. :D Budu držet palce, ať je zvládneš přečíst! ;) Na Harryho v angličtině se také chystám, stejně tak na Kanin Chronicles, Nejkrásnější. Trnový princ mi také leží doma půjčený z knihovny. :D Vlastně většinu knih, které tu máš, bych si také ráda přečetla, ale nevím, jestli na ně bude čas. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je tak, když si neustále kupuji nový knížky, ale není čas na to je přečíst..:D Je čas na změnu! Vidím, že máme docela stejný vkus..:D Doufám, že mě Trnový princ nezklame, slyšela jsem na něj jen samou chválu, a Harry, tak to snad je jasný..:D Nemůžu se dočkat až se do všech pustím, a tobě budu přát aby sis na ně také někdy našla čas..:D

      Vymazat
  6. Páni:-) To je pořádný nášup knížek, přeji ti aby se ti všechno, nebo aspoň polovina, podařila přečíst ^^
    Pěkné čtení přeji ^^

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju..:3 Taky budu doufat alespoň v tu polovinu, a hlavně k tomu, abych se dokopala k přečtení knih z knihovny, které mají lidi rezervované..:D

      Vymazat
  7. Tak tomu říkám správné zapálení. :D Většinu knih taky toužím číst, kdyby jen toho času bylo víc. ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pomaturitní!!..:D Doufám, že si jednou tu většinu knih přečteš, až budeš mít víc času..:D

      Vymazat
  8. Skvělé! Taky jsem se spolu s Týnou a ostatními zapojila, takže jsem moc zvědavá, jak se nám všem povede. Ať se knihy líbí :)
    Měj se krásně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je skvělé, že jsi se také zapojila! Moc děkuju a tobě přeji to samé!...:D

      Vymazat
  9. To vypadá na pořádnou výzvu :) A ta nadílka z knihovny :) Tak držím palce, ať se ti v létě podaří přečíst vše, na co máš zálusk :) Já si dala za cíl přečíst všechny nepřečtené knihy, co mám doma :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju!..:D Ta nadílka z knihovny se mi vážně povedla..:D Jsem na sebe zvědavá, co se mi za prázdniny podaří přečíst..:D Tvůj cíl také není špatný, také bych to měla už někdy udělat, přečíst všechny nepřečtené knihy, které mám doma. Jen teda vůbec nevím, kdy..:D

      Vymazat
  10. Cruel Beauty som začala čítať ešte dosť dávno, ale dostala som sa akosi len na 20 %, ani neviem prečo. Nejako ma to nebavilo, čo je dosť divné, keďže to má fajn hodnotenia a re-tellingy mám rada.
    Fangirl je veľmi podobný prípad. Tá kniha zožala dosť veľký úspech vo svete aj medzi blogermi, takže keď som sa do nej púšťala, asi som mala až príliš veľké očakávania, lebo ma totálne sklamala. Postavy mi prišli také nijaké a celé to FF o Simonovi Snowovi... nič pre mňa.
    Kráľovná Tearlingu bola, naopak, úplne úžasná - oba diely. A neviem sa dočkať trojky. S očakávaniami som sa púšťala aj do Smrtiaci dotyk(?)... eeee... proste The sin eater's daughter, ale čítala som to ešte po anglicky. Kniha bola priemerná, a hodnotenie sa u mňa menilo po každej kapitole, ale ten koniec ma prekvapil, vďaka čomu by som si rada prečítala aj pokračovanie.
    Uf, tá výzva teda je, u nás je také teplo, že sa mi vôbec ani čítať nechce. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju za komentář!..:) Na Cruel Beauty jsem slyšela samou chválu, takže se na to velmi těším, zvlášť když je to re-telling mé oblíbené pohádky - Krásky a zvířete..:) Ohledně té Fangirl, no nevím, snad mě to tedy nezklame. A Královna Tearlingu! Na tuto knížku se vážně velmi těším, očekávám od velké věci..:D A Smrtící dotyk, o této knize jsem četla, že je docela průměrná, ale i tak bych si ji ráda sama přečetla, a posoudila...:) A ohledně toho vedra, tak to jedině souhlasím..:D Nejraději bych zalezla někam do vody a nevylezla..:D

      Vymazat
    2. Ja viem, aj ja som na to počula iba samú chválu, preto som sa na to tešila a akosi ma to prestalo potom na začiatku baviť. Ale povedala som si, že to raz dočítam, že tomu ešte dám šancu a možno ma to niekde v strede chytí.
      Ja som pri Smrtiacom dotyku zvedavá hlavne na druhú časť a podľa toho sa rozhodnem, či za to tá séria stojí, alebo nie

      Vymazat
  11. My si jako pracující lid nedáváme plány na léto, ale na každý měsíc, kdy se snažíme přečíst alespoň 3-4 knihy, ne vždy to však vyjde :)
    Tobě ať se daří ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto tomu rozumím..:D Ráda bych přečetla úplně všechny knihy, ze své výzvy, jsem na všechny moc zvědavá, ale nemám v plánu trávit prázdniny jen čtením. Společně s mamkou jsme se pustili do rekonstrukce všech místností a teď, zrovna v období prázdniny, se chystáme na tu největší místnost..:D Takže práce jako na kostele, ale na výsledek té naší usilovné práce se už nemůžu dočkat..:)

      Vymazat