Let | Recenze


Let | R. K. Lilley


Originální název: In Flight
Autorka: R. K. Lilley
Série: V oblacích
Díl: 1.
Počet stránek: 350
Vazba: Vázaná
Nakladatelství: Galatea
Rok vydání: 2014
Hodnocení na Databázi knih: 79%
Hodnocení na Goodreads: 4.11
Hodnocení na ČBDB: 61%



Hlavní hrdinka knihy, Bianca, pracuje jako letuška první třídy společně se svým nejlepším kamarádem Stephenem. Kromě její vysněné kariéry o povýšení ji nic jiného nezajímá. Často při své práci naráží na různé modely, nebo filmové hvězdy, po kterých touží snad každá ženská, ale Bianca se za každých okolností nenechává rozladit. Netouží po tom, se do některého z nich zamilovat. Vždy během své práce působí profesionálně, s úsměvem na rtech. Až do jednoho dne, až do toho momentu, kdy poznala Jamese Cavendishe. Milionář James jen ten typ muže, který ovládá své partnerky, kterým se pod jeho pohledem podlamují kolena. A Bianca není výjimkou. Již od první chvíle věděla, že jeho podmanivému a majetnickému pohledu jen tak neunikne a neodolá. Najednou se nedokáže soustředit a jeho přítomnost během její práce, ji rozptyluje. Ale i James je Biancou více než okouzlen, touží po ní, a to po čem on touží, to i dostane.

Hlavními hrdiny příběhu jsou Bianca a James. Bianca pracuje jako letuška se svým kamarádem Stephenem, jehož zná snad již odjakživa, zná ji, zná její tajemství a ona mu kompletně důvěřuje. Svěřuje se mu se vším, co se jí postaví do cesty, jako třeba s Jamesem Cavendishem. Jeho dominantní stránka, která z něho víří,  ji naprosto učaruje. Biancu jsem si oblíbila, od začátku mi byla mi opravdu sympatická, milá a trošku moc upjatá. Což se pak změnilo s příchodem Jamese, stala se z ní vášnivá žena, která i tak měla své žárlivé momenty, ale to jsem ji přeci jen odpustila. I James má svá tajemství, která nikomu nechce povědět, ale nyní, když potkal Biancu, by se jí rád se vším svěřil. James si zpočátku neuvědomuje, že doufá v něco víc než jen příležitostný sex, ale já jsem ho prokoukla. Chce Biancu, a to po svém, čili se mu musí podřídit. I Jamese jsem si oblíbila, i když ty jeho dominantní choutky si mě moc nezískaly. Trošku mi James připomínal Christiana Greye z Padesáti odstínů, ale na rozdíl od něj, mi byl James mnohem sympatičtější než Christian. A kromě Bianci a Jamese jsem měla ráda ještě Stephena. Upřímný, spolehlivý a laskavý, takového kamaráda bych si přála, takže přátelství mezi ním a Biancou jsem jim opravdu záviděla.

Na knihu Let mne zlákala celkem pěkná obálka, která mi ze začátku říkala, že se jedná o eroťárnu. Bohužel, už jsem se párkrát spálila, jelikož jsem narazila na pár knih, které vypadaly jako erotické romány, a pak se z nich vyklubala katastrofa, takže jsem si hned na to přečetla anotaci a měla jsem radost. Konečně jsem se nespletla. Nejprve jsem si říkala, že mi to až moc připomíná Padesát odstínů, máme tu bohatého, pěkného chlapa se svými dominantními choutky, a také nezkušenou hlavní hrdinku. Po přečtení knihy jsem si říkala, že to bylo opravdu zajímavé čtení, ale s trošku neoriginální zápletkou, což je trošku těžké, zvláště, když po vydání Padesáti odstínů je všude tolik erotických románů. Nakonec jsem přece jen byla z knihy nadšená, byla čtivá, hlavní hrdinové mi byli sympatičtí a veškeré erotické scény byly opravdu dobře napsané. Takže se opravdu těším na další díly z této série, snad se jich dočkáme co nejdříve.

Hodnocení:

nessa_lovesbooks

Nessa, šestadvacetiletá recenzentka, knihomolka, milovnice seriálů a angličtiny. Jsem normální (praštěná) lidská bytost, která tráví neuvěřitelné množství času čtením, blogováním, kreslením či malováním. Co mě baví? Jednoznačně čtení, dále jakákoliv kreativní činnost, moji přátelé, nakupování knih, hudba, seriály nebo filmy - jsem takový seriálový a filmový maniak.

2 komentáře:

  1. První díl byl skvělý, i druhý byl čtivý, ale hlavní hrdinové se chovali jak pitomci. Přesto doufám, že se dočkáme i závěrečného dílu.
    Beauty of pink / Soutěž

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, první díl byl super, druhý už tak moc ne, ale číst se dal, a na ten třetí díl jsem vážně zvědavá, tak snad se ho někdy dočkáme..:D

      Vymazat